Norwegian bekrefter ruter til Kanariøyene i juli


Norwegian bekreftet i dag at de gjenåpner 14 ruter fra Skandinavia til Spania i juli.

Tidligere denne måneden kom nyheten om at Norwegian hadde lagt ut billetter for salg på ruten Oslo Gardermoen - Gran Canaria i juli. Nå bekrefter flyselskapet de nye rutene i en pressemelding.

Rutene til Kanariøyene åpner 4. juli, med 1 ukentlig avgang på lørdager. I august økes dette til 2 avganger i uka, og seks avganger i september.

76 ruter gjenåpnes

Totalt gjenåpner Norwegian 76 ruter i juli. Vi har gjort ruteplanen for perioden tilgjengelig i PDF-format som du kan laste ned ved å klikke her.

Mer enn 300 piloter og 600 kabinansatte skal bemanne 20 fly, og dette innebærer at rundt 200 piloter og 400 kabinansatte kommer tilbake i jobb etter permittering som følge av coronakrisen.

I tillegg til flyvninger fra Oslo til Gran Canaria åpner Norwegian også disse rutene mellom Norge og Spania:
  • Oslo og Bergen - Alicante
  • Oslo - Barcelona
  • Oslo - Malaga
  • Oslo - Palma de Mallorca

– Vi skal i lufta med flere fly

– Mange kunder har gitt uttrykk for at Norwegian må tilbake på vingene med fly til langt flere destinasjoner enn vi har i dag. Til alle som ønsker å reise med Norwegian i sommer har jeg en gladmelding: Vi skal i lufta med flere fly, og vi gjenåpner en rekke av rutene kundene har etterspurt. Nå som konkurrentene også er i gang igjen med store deler av sitt tilbud, må vi også melde oss på i konkurransen og dermed bidra til at samfunnet gradvis kommer tilbake til normalen. Samtidig har vi innført en rekke tiltak for å ytterligere redusere en allerede lav smitterisiko om bord i fly, sier Norwegians konsernsjef Jacob Schram.

Fra før har Norwegian åtte fly i drift på ruter i Norge. Når ytterligere 12 fly settes i trafikk, betyr det at over 600 ansatte i Norge vil komme tilbake fra permittering. Totalt er nå mer enn 900 piloter og kabinansatte i jobb, skriver Norwegian i pressemeldingen.

– Jeg er svært glad for at vi nå får mange av våre «Red Nose Warriors» tilbake på jobb og i luften igjen for å ta seg av våre kunder, sier Schram.