ANNONSE

Norwegian-fly fra Gran Canaria til Oslo måtte snu på grunn av syk passasjer

av | 30.01.20

Tips oss!

Har du tips til saker vi bør skrive om? Ta kontakt.

Tips oss:
Har du tips eller bilder om saken? Ta kontakt med oss på kontakt@canariavisen.no eller via Facebook.

Norwegian-flyet fra Las Palmas skulle til Oslo onsdag 29. januar, da det måtte foreta en såkalt medical diversion under take-off på grunn av en akutt syk passasjer ombord.

Flight DY9033 skal ha kommet frem til rullebanen i Las Palmas, og var i ferd med å ta av da det ble avgjort at flyet måtte takse tilbake til gaten. Årsaken skal ha vært en akutt syk kvinne som ifølge passasjerer Canariavisen har snakket med hadde kastet opp og mistet bevisstheten.

En av passasjerene ombord på flyet var den norske Youtube-kjendisen Betina Reine som hadde vært på ferie med kjæresten på Gran Canaria.

Allerede forsinket

Betina forteller at flyet allerede var forsinket da de takset mot rullebanen, og at sykdomstilfellet ombord førte til ytterligere forsinkelser.

Youtube-kjendis Betina Reine var ombord på flyet. Foto: Privat

– Flyet var allerede halvtime – tre kvarter forsinket fra før. Så regner med vi ble forsinket omkring 40 minutter til, forteller Betina Reine til Canariavisen.

Ifølge Reine tok aldri flyet av før det ble omdirigert på grunn av den syke kvinnen.

– Det rakk akkurat å stoppe ved rullebanen før det snudde, så det tok ikke av banen, forklarer hun.

Norwegian bekrefter hendelsen

Norwegian bekrefter at flyet måtte snu på grunn av et medisinsk tilfelle, men ønsker ikke å si noe mer om situasjonen.

– Jeg kan bekrefte at et fly fra Las Palmas til Oslo har måttet foreta en såkalt medical diversion på grunn av et medisinsk tilfelle ombord. Jeg har ikke ytterligere detaljer å dele omkring vedkommendes aktuelle helsetilstand, sier presseansvarlig i Norwegian, Andreas Hjørnholm til Canariavisen.

Kvinne mistet bevisstheten

Betine Reina skal imidlertid ha fått noe informasjon etter at flyet hadde snudd.

– Jeg fikk høre det var ei dame som besvimte og spydde. Hva mer det var aner jeg ikke – da personen satt på rad 3, mens jeg satt på rad 30.

Situasjonen skal ifølge Betina ha gått rolig for seg, selv om det tok tid før de fikk informasjon om hva som hadde skjedd.

– Det tok litt lang tid før beskjed, men det var visst på grunn av at de var så stressa. Men de fortalte hva som skjedde etterpå – ingen fikk panikk, forklarer hun.

Flere forsinkelser

Landingen ble også forsinket 30-40 minutter da flyet måtte sirkle rundt Gardermoen grunnet dårlig vær, da det skal ha vært en feil på radarsystemet.

Kapteinen skal ha informert passasjerene etter landing om at de hadde vurdert å gå ned i Gøteborg, men at tåken heldigvis ga seg slik at de kunne lande i Oslo.

ANNONSE

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *