Norwegian kansellerer 3000 flygninger


På grunn av Coronaviruset varsler flyselskapet Norwegian at de kansellerer rundt 3000 flygninger fra midten av mars til midten av juni.

Kuttene utgjør omtrent 15 prosent av flygninger i perioden, og selskapet opplyser at det vil ramme hele rutenettverket.

– Dette er en kritisk tid for hele luftfarten, også for oss i Norwegian, sier Norwegians konsernsjef Jacob Schram i en pressemelding.

Canariavisen har torsdag vært i kontakt med Norwegian for å undersøke om dette rammer Spania-flygningene, men Norwegian har grunnet mange henvendelser ikke hatt anledning til å svare på Canariavisens konkrete spørsmål til nå.

Varsler kunder direkte

Selskapet opplyser at de vil gi ytterligere detaljer om hvilke ruter som blir rammet, så raskt dette er klargjort, og at kunder som berøres vil bli informert. Selskapet kunngjorde forøvrig 10. mars at de på bakgrunn av karantene-restriksjonene som nylig ble innført i Italia, har valgt å innstile alle sine flygninger til og fra landet.

Permitterer ansatte

Selskapet har også startet dialog med sine ansatte om permitteringer i forbindelse med dette. Vi oppfordrer myndighetene til å iverksette tiltak umiddelbart for å redusere den økonomiske belastningen for flyselskapene og beskytte viktig infrastruktur og arbeidsplasser, påpeker konsernsjefen videre.