Arguineguín har fått seg en ny perle. Canariavisen besøkte Cafe Bar Arguineguín, som har åpnet i lokalene til gamle «Café Arguineguín», der en gasstank eksploderte i juli.
Stedet har vært stengt siden eksplosjonen, men har nå åpnet igjen med stor og fin uteplass, takket være det nye, brede fortauet som for tiden bygges i området. Da vi satt oss ble vi møtt av en hyggelig eier som snakket uforventet godt norsk. Karim er fra Marokko, men har bodd mange år i Norge og har norsk kone, forteller han.Oversettelse som halter

Nyoppusset
Eieren er både sprudlende og full av personlighet. Han lover at alle problemer er fikset, når vi spør om eksplosjonen i sommer. Det tror vi på, for lokalet har virkelig fått seg et ansiktsløft, og er både koselig og moderne.Enkelt og elegant
Etter et kvarters tid kommer maten på bordet. Her kan vi ikke annet enn å applaudere presentasjonen. Det ser velsmakende og elegant ut. Her er det ikke overfyllte fat som bader i saus. Bearnaisen kom i skål på siden av biffen. Vi er kanskje ikke profesjonelle restaurantanmeldere her i Canariavisen, så vi skal spare oss for å snakke om sødme, syrlighet og balanserte smaksnoter i ganen. Det vi kan si er at biffen var knallgod – og undertegnede kan telle utestedene som serverer en godkjent biff på én hånd.
Dette var godt!
Indrefiléten til 22 euro (det dyreste vi fant på menyen) satt som et skudd. Stekt og krydret akkurat riktig var den også – og til å være indrefilét var den riktig så smakfull. Kjøttet var mørt og saftig, som en indrefilét skal være. Dette var godt! Bearnaisen var også god og føltes overhodet ikke som noen posesaus, slik mange restauranter på Gran Canaria bruker. På siden kom kanaripoteter i mojo-saus. Mojoen kunne med fordel ha vært litt sterkere, men vi forstår at dette må være tilpasset norske ganer, i en by som Arguineguín. De stekte grønnsakene hadde akkurat passe «knas» og smakene var godt kombinert med kjøttet. Ingen overkokte grønnsaker her.
Burger med et hint av Marokko
Spisefølget kunne også gi tommel opp for den hjemmelagde burgeren. Den hadde en spennende kryddersmak på kjøttet – åpenbart inspirert fra det marokkanske kjøkken. Spennende og originalt, synes spisefølget. Den kom toppet med bacon og ost. Spisefølget fra Nord-Norge foretrekker burgeren sin enkel og med smak av kjøtt, så den kom uten salat. – Jævlig godt, sier hun.