Siste

Ny calima og økt temperatur fra søndag


Sandstøvet skal henge over Kanariøyene frem til tirsdag, men blir ikke like sterk som for en uke siden.

I nord og i nordøst blir for det meste overskyet tidlig på dagen, men det letter noe utover dagen. Sandstøvet som er på vei vil i hovedsak påvirke fjellstrøkene, og calimaen trekker seg tilbake fra tirsdag. Temperaturene er forventet å øke noe.

Se animasjon av calimaen fra det spanske meterologiske institutt, Aemet:

Gran Canaria

I lavtliggende strøk i nord og nordøst blir det overskyet tidlig på dagen, men dette letter på ettermiddagen. Ellers lettskyet og pent vær. Calima vil i hovedsak påvirke fjellområdene mot øst og sør. Mot kvelden kan sandstøvet også påvirke kystområdene. Det er forventet moderate temperaturøkninger, og lokalt meget høye temperaturer enkelte steder. Svak til moderat vind i nordøst, og moderat vind som kan bli sterk i kastene i sør og nordvest i høyere strøk. Lett bris langs sørvestkysten.

Mogan: 26°C | Las Palmas: 24°C | Playa del Inglés: 26°C

Tenerife

Overskyet tidlig på dagen i nord og nordøst under 700 meter. Lettskyet utover ettermiddagen. I andre områder blir det delvis skyet eller klart. Calima vil hovedsaklig påvirke fjellområdene, spesielt i øst og sør. Temperaturen er forventet å øke, spesielt i sør og nordøst. Sterk vind fra nordøst langs sør og nordvestkysten, lett bris langs kysten mot nord og sørvest. Sterke vindkast i fjellområdene og midt på øya.