Ny klimaskatt: –⁠ Fordømmer øygruppens økonomi til kollaps


EUs foreslåtte klimaskatt på drivstoff til fly kan skape store problemer for turistsektoren og økonomien på Kanariøyene, advarer turistsektoren.

Foreningene Ashotel, FEHT, Asofuer og FTP representerer alle forskjellige deler av turistsektoren på øygruppen. De mener Kanariøyene ikke må rammes av den foreslåtte avgiften.

– Øygruppen er helt avhengig av flytrafikk som forbindelse til Europa. De 1400 kilometere med hav som skiller øyene fra kontinentet tillater ikke andre former for transport, slik som i resten av Europa, slår de fast i en uttalelse.

De understreker at 40% av arbeidsplassene på Kanariøyene er direkte koblet mot turistsektoren, mens opptil 80% av alle arbeidsplasser er indirekte avhengige av turistene.

– Derfor vil det å straffe bruk av fly gjennom denne grønne skatten, på reiser til eller fra Kanariøyene, ha en avskrekkende effekt og være en hindring for flertallet av turister som velger Kanariøyene som sin favorittdestinasjon, år etter år. Det fordømmer øygruppens økonomi til kollaps, og vil føre til økonomisk utvandring til det europeiske kontinentet, advarer foreningene.