Annonse

Ny migrantleir står klar på Fuerteventura

Før helga ble rundt 100 migranter sendt til leiren som befinner seg ved et gammelt interneringssenter for utlendinger.

ARKIVFOTO: CIE-senteret i El Matorral på Fuerteventura.

Av Leo Lunde
Publisert 21. februar 2021 kl. 00:00

Av Leo Lunde
Publisert 21. februar 2021 kl. 00:00

Annonse

Hundre migranter som til nå har sittet i karantene ble på fredag sendt til El Matorral-leiren som er satt opp på et gammelt interneringssenter for utlendinger (CIE) på Fuerteventura. Leiren har kapasitet til rundt 700 mennesker.

To busser med migranter fra Mali, Senegal og Gambia ankom leiren på ettermiddagen. I likhet med leiren kjent som Canarias 50 i La Isleta og Las Raices på Tenerife består leiren av telt, feltsenger og kjemiske toaletter.

Regjeringen i Spania har satt opp flere slike fasiliteter, og når alle mottaksplassene på øygruppen står klare skal det være kapasitet til rundt 7000 personer fordelt på flere fasiliteter.

Migranter som blir sendt til disse leirene har reagert på de dårlige leveforholdene. De er sultne, kalde, og mangler tilgang strøm og varmt vann, hevder de.

I tillegg til teltene i El Matorral blir også to lagerbygninger som tilhører det tidligere CIE-senteret tatt i bruk. Disse skal innlosjere personer i karantene, og de som tester positivt for Covid-19.

Rundt hundre migranter sitter fremdeles i karantene på øya, og skal overføres til El Matorral når denne er fullført. Det skal også de rundt 300 migrantene som for tiden bor på hotell på Fuerteventura.

Annonse

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

 

Partnerinnhold

Annonse