Ny skogbrann i Risco Blanco sør på Gran Canaria – mistenker ildspåsetter

2 min


Klokka 16:15 på onsdag ble det meldt om nok en brann i  Risco Blanco-området sør på Gran Canaria. Dette er tredje gang på få dager at en brann bryter ut i området. Politiet mistenker at en ildspåsetter står bak brannene.

Innbyggerne i Risco Blanco sør på Gran Canaria er lei av brannene. De har intensivert seg de siste dagene, og nå etterlyser de mer politi i området for å ta de skyldige ildspåsetterne. Politiet jobber ut fra en teori om at dette er samme person som startet flere branner i området.

Miljøministeren, Miguel Ángel Rodríguez, bekrefter at de forventer en arrestasjon i saken.

– Vi mistenker at det er den samme personen som tidligere har vært i området. Etter å ha startet den første brannen utnyttet brannstifteren situasjonen for å forårsake den andre brannen, sier miljøministeren. 

Jakter på ildspåsetter

Myndighetene bekfrefter at de nå jakter på en ildspåsetter.

Også på mandag brant det to steder på Gran Canaria. Først i Teror rundt kl 11:30, og så i Risco Blanco ut over natten. Politiet mistenker at samme person står bak brannene i Risco Blanco.

Totalt har et område på over 1000 kvadratmeter med skog og busker blitt påvirket, men ingen hus er skadet i brannene.

Rekordmange branner

Den siste statistikken fra departementet for jordbruk og fiskeri har publisert data som viser at 176.587 hektar har brent i løpet av året, et tall som dobler gjennomsnittet de siste ti årene.

Seks personer har dødd i skogbranner så langt i år.

Etter bølgen av branner som rammet Galicia, Asturias, og Castilla y León mellom 15. og 18. oktober, mistet fire mennesker livet; to i et kjøretøy i Pontevedra, en innbygger i Orense mens han prøvde å slukke flammene, og en person i Vigo når han ble fanget av brann.

Skogbranner nådde toppen med 11 tapte liv i 2012.


Del med dine venner!

0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *