Siste
Foto: @ujcecanarias

Ny slåsskamp i migrantleir på Tenerife


Fem migranter ble søndag kveld pågrepet etter et slåsskamp i Las Raices-leiren på Tenerife. Det er kilder fra regjeringsdelegasjonen på Kanariøyene som har bekreftet dette overfor Europa Press.

Det nasjonale og lokale politiet måtte ta seg inn i leiren da slåsskampen oppstod, og dette er den andre voldshendelsen siden leiren åpnet for litt over en uke siden.

I forrige uke ble en vekter skadet da han forsøkte å stanse en slåsskamp som brøt ut under et måltid.

En video av hendelsen i forrige uke spredte seg raskt i sosiale medier. NB! Vi advarer mot sterke bilder. 

 

– Komplisert

Ifølge Diario de Avisos har representanter for organisasjonen som drifter leiren (Accem) beskrevet situasjonen som «komplisert», men understreker at dette er snakk om enkelthendelser, og at de rundt 600 migrantene som bor i leiren er rolige.

Accem sier de jobber med megling og støtte til migrantene, og at de forsøker å dekke behovene til migrantene også utover de grunnleggende tingene som mat og husly.

Ifølge organisasjonen opplever mange av migrantene i leiren situasjonen som vanskelig, og det er mye usikkerhet om hva fremtiden vil bringe for menneskene i leiren, skriver avisen.

På søndag skal rundt femti migranter ha samlet seg ved leirens inngangsparti for å demonstrere mot rasisme og for retten til å arbeide.

Avsidesliggende

Leiren har fått kritikk fra aktivister og naboer, som mener den ikke kan tilby migrantene egnede bo- og leveforhold.

– De har lagt mye innsats i å sette opp telt, men de er ikke i passende stand for å putte folk inn i, sier María som bor i området til La Provincia.

Hun uttrykker også bekymring for regn, kulde og bakken i leiren som allerede er dekt av gjørme.

– De har ingen mulighet til å leve et normalt liv, så langt fra busstopp, fra noe bysentrum hvor de kan utføre aktiviteter, ha kontakt med andre, eller kjøpe det de trenger. Vi synes det er en liten plass for 2400 mennesker, spesielt midt i en pandemi, legger María til.

En aktivist som ønsker å være anonym forteller til La Provincia at han frykter ghetto-lignende tilstander i leiren. Han hevder mange migranter nå foretrekker å klare seg på egenhånd på gata, fremfor å bo i leiren.

– Møter ikke minimumskravene

Professor ved Universitetet i Castilla-La Mancha og forsker på immigrasjonsprosesser Daniel Buraschi har foretatt en inspeksjon fra inngangspartiet til leiren.

– Dette møter ikke minimumskravene for å ta i mot disse menneskene, konkluderer Buraschi.

Regjeringen har ikke ønsket å uttale seg om forholdene i leiren.