Annonse

Voldelige protester i migrantleir – en pågrepet

Det som startet som en fredelig demonstrasjon endte opp med at migranter barrikaderte seg i et telt.

REPORTASJE: Nok en gang brøt det ut kaos i migrantleiren i helga da migranter protesterte mot dårlige forhold.

Av Leo Lunde
Publisert 22. februar 2021 kl. 23:17

Av Leo Lunde
Publisert 22. februar 2021 kl. 23:17

Annonse

Uværet på Tenerife i helgen førte med seg kraftig regn og vind i La Laguna, der en av de største migrantleirene på Kanariøyene er plassert. Rundt 600 migranter bor i leiren.

Flere ganger den siste tiden har det brutt ut slåsskamper i leiren, og migrantene reagerer på at de mangler oppvarming, nok mat og tilgang på grunnleggende ting som varmtvann og strøm.

Lørdag kveld brøt det igjen ut bråk i Las Raices-leiren. En protest blant migrantene brøt ut da regnvannet kom inn i teltene. Det som begynte som en fredelig demonstrasjon utviklet seg raskt til et voldeig opprør blant en del migranter etterhvert som temperaturen i leiren sank.

Vektere tilkalte politiet

På grunn av bråket trakk vekterne i leiren seg tilbake da de var i mindretall. Under et masseslagsmål 5. februar ble to vektere skadet og tre migranter pågrepet. 

Da det lokale politiet ankom leiren hadde en gruppe unge migranter barrikadert seg i teltet hvor slåsskampen angivelig startet. Policia Local tiltalte forsterkninger fra det nasjonale politiet sin taktiske enhet.

Konfiskerte slagvåpen

Politiet skal ha fått kontroll på situasjonen etter at de tok seg inn i teltet, der de også tok beslag i  stokker og verktøy som ble brukt som slagvåpen mot politiet.

En pågripelse skal ha blitt utført på søndag i forrige uke, og han skal ha være mistenkt for å være en av årsakene til at situasjonen oppstod.

Krever å få reise til Europa

Rundt to hundre migranter og innbyggere på Tenerife protesterer utenfor Las Raices-leiren i La Laguna. Migrantene krever å få reise til Europa og fordømmer blokkaden som hindrer de fra å dra.

Innbyggere på Tenerife har slått seg sammen med demonstrantene som bor i leiren. På bannere som ble har blitt brukt står det skrevet «I dag mottar vi hjelp og i morgen gir vi hjelp til andre».

Fordømmer forholdene

En av migrantene, som fungerer som talsmann for de andre, fordømmer situasjonen og sier de blir behandlet som dyr i leiren.

Han viser til mangelen på grunnleggende ting som strøm, varme, nok mat og varmt vann.

Han takket også innbyggerne på Tenerife som hadde møtt opp for å demonstrere. Flere hadde samlet inn poser med varme klær til migrantene, som har valgt å leve utendørs ved leiren mens de protesterer mot de dårlige forholdene.

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

 

Partnerinnhold

Annonse
Annonse