Siste
STERKE BILDER: Videoen av et tilsynelatende uprovosert angrep på høylys dag i San Fernando de Maspalomas sprer seg i sosiale medier.

Ny voldshendelse sør på Gran Canaria


I dag brøt det ut nok en voldshendelse sør på Gran Canaria. En video som har sirkulert i sosiale medier viser et tilsynelatende uprovosert angrep ved Plaza del Hierro i turistkommunen San Bartolomé de Tirajana.

Hendelsen fant sted klokken 15:45 mandag ettermiddag. Nødsentralen skal ha fått melding om flere personer som var involvert, og at de var bevæpnet med kniver.

En innbygger filmet da to personer gikk mot to andre som de angrep i San Fernando de Masmapalomas. En av personene som ble angrepet går i bakken på grunn av slagene, men ingen skal ha hatt behov for legehjelp i etterkant, skriver La Provincia.

Mye er uklart

Motivet for angrepet skal angivelig være relatert til kontrollen over parkeringsplasser som hjemløse personer benytter for å tjene penger, men det er foreløpig mye som er uklart rundt hendelsen og hvem som står bak.

Ifølge avisen Canarias 7 er unge migranter implisert i hendelsen. Kilder som avisen La Provincia har snakket med hevder alle de involverte var av utenlandsk opprinnelse.

Flere innbyggerforeninger og forretningseiere har nå bedt regjeringen på Kanariøyene og kommunen om en forklaring, og stiller spørsmål ved om sikkerheten i San Bartolomé de Tirajana er godt nok ivaretatt.

Presidenten i partiet Hablemos ahora (»La oss snakke nå» red.anm.), Francisco Pérez, sier han krever at politikerne i kommunen og den nasjonale regjeringen nå tar grep for og finner løsninger på utfordringene i kommunen.

Både det lokale og nasjonale politiet rykket ut til stedet.

På fredag i forrige uke brøt det også ut slåsskamp ved Jardin del Sol i Maspalomas. Også den gangen ble hendelsen filmet, og gikk raskt viralt i sosiale medier. I flere grupper blir disse videoene spredd sammen med rasistiske bemerkninger.
 

Hendelser i Mogán

Også i Mogán kommune har det vært ulike voldshendelser den siste tiden.

På mandag i forrige uke måtte politiet rykke ut til en hendelse ved Tamanaco-hotellet i Puerto Rico, der det for tiden bor mindreårige migranter. Det ble kastet stein, utemøbler og andre gjenstander etter politiet.

Video av hendelsen ved Tamanaco:

 
På onsdag rykket politiet ut etter at to vektere ved hotellet Arguineguín Park angivelig ble angrepet av migranter som er innlosjert her. Også to frivillige fra Røde Kors ble anmeldt for å ha deltatt i slåsskampen.

Samme dag måtte også politiet rykke ut til en hendelse der fem mindreårige migranter angivelig skal ha gått inn på en restaurant for å stjele alkohol.

Regjeringsdelegasjonen på Kanariøyene sier de ikke har bekreftet noen økning i kriminaliteten sør på Gran Canaria på grunn av migrantene. Til tross for dette har både ordføreren i kommunen og fagforeningene AUGC og AEGC hevdet at voldhendelsene skjer stadig oftere. Ordfører Onalia Bueno hevder at denne typen hendelser skjer «ganske ofte» i kommunen.