En PCR-prøve blir tatt på et testsenter på Kanariøyene. Foto: Sanidad Gobcan

Nye hurtigprøver skal få fart på coronatestingen på Kanariøyene


Denne uken skal Kanariøyene ta i bruk de nye antigen-testene som gir prøvesvar på 15 minutter. De første prøvene er allerede distribuert til helsesentrene og består 203 000 prøver, ifølge helsedepartementet på øygruppen.

Disse nye prøvene kommer i tillegg til de vanlige PCR-prøvene. Hvilken type prøve som skal brukes avgjøres av symptomene i hvert enkelt tilfelle, skriver helsedepartementet i sin pressemelding.

Målet med de nye og langt raskere prøvene er effektivisere og styrke systemet for prøvetaking og kontrolltiltak på øygruppen. Ved å oppdage flere tilfeller raskere håper helsemyndighetene at de kan redusere spredningen av coronaviruset ytterligere.

Behovet vil øke

Det er også forventet at behovet for testing vil øke betraktelig når influensasesongen setter i gang for fullt, ettersom mange av symptomene kan minne om Covid-19. Flere vil trolig derfor oppsøke et testsenter for å utelukke Covid-19.

Antigen-testene skal ha høy nøyaktighet hvis de brukes i de første dagene etter at symptomene bryter ut, og har da tilnærmet samme nøyaktighet som PCR-prøver – men med langt raskere responstid.

Dersom du har symptomer på Covid-19, slik som tørrhoste, feber eller utmattelse ber helsedepartementet om man ringer coronalinjen som er satt opp og isolerer seg selv hjemme, og venter på instruksjoner fra helsemyndighetene.

Nummeret til coronalinjen er 900 112 061.