Siste
Foto: Norwegian

Nye Norwegian satser på Spania og Kanariøyene


Konkursfaren for Norwegian ser ut til å være over for denne gang, etter at irske domstoler har godkjent planen for å redde selskapet.

Prosessen går nå videre i norsk rett for godkjenning der også, ifølge NTB.

– Vi er virkelig glade for at den irske retten har godkjent Norwegians rekonstruksjon i Irland. Nå har vi den billetten vi trenger for å kunne gå videre med rekonstruksjonen her i Norge og innhente frisk egenkapital, sier konsernsjef Jacob Schram i Norwegian.

I mellomtiden jobber Norwegian allerede med planene for den kommende vintersesongen.

Mange vil nok derfor synes det er gode nyheter at Norwegian fortsetter satsingen sin i Spania, selv om den – som resten av selskapet – blir redusert.

– Vi kommer til å ha to baser i Spania – Malaga og Alicante, og ett fly på hvert sted. Vi kommer imidlertid til å trafikkere flere andre flyplasser i Spania der vi ikke har baser, sier presseansvarlig i Norwegian Charlotte Holmbergh Jacobsson til Flysmart24.

Både Malaga og Alicante sør i landet er populære destinasjoner for nordmenn. Mange eier også ferieboliger og bor hele eller deler av året langs solkysten.

Også til Kanariøyene

Selv om Norwegian ikke kommer til å ha noen baser på Kanariøyene skal de fly til en rekke flyplasser i Spania, inkludert Gran Canaria, Tenerife og Lanzarote. Selskapet vil også opprettholde ruter til Madrid og Barcelona.

Nye Norwegian kommer garantert til å møte konkurranse på de etterspurte rutene. Både Wizz Air og SAS satser på Spania – og førstnevnte har tidligere lagt ut billetter til under 400 kroner hver vei til Gran Canaria.

Wizz air planlegger åpning av sine ruter til Gran Canaria allerede i mai.

De første ledige billettene til Gran Canaria vi fant på Norwegian sin lavpriskalender er i juni, med priser fra 2429 kroner en vei.

I november 2021 ser det imidlertid ut til at selskapet har troen på økt etterspørsel. Da ligger det billetter ute for daglige avganger til Gran Canaria.

Redningsplan fikk tommel opp

Norwegians rekonstruksjonsprosess i Irland, kalt Examinership, ble i dag godkjent av dommeren i den irske High Court. Basert på denne beslutningen vil det samme forslaget bli sendt til avstemming i Norge. Selskapet vil deretter arbeide med å hente inn frisk kapital, med mål om å ha den prosessen avklart innen utgangen av mai.

Exmainership-prosessen i Irland er en rekonstruksjon som omfatter flere av Norwegians irske datterselskaper. Målet med prosessen, som ble innledet 18. november i fjor, er blant annet å styrke selskapet finansielt og å tilpasse flyflåtens størrelse til fremtidige behov.

Den irske rettens avgjørelse ble gitt etter en rekke møter med selskapets kreditorer, som med stort flertall stemte for at rekonstruksjonen skulle gjennomføres.

Tilsvarende avstemming vil finne sted blant kreditorene i den norske rekonstruksjonen i løpet av de neste fjorten dagene, før den norske retten skal ta endelig stilling.

Den norske rekonstruksjonen fortsetter dermed som planlagt, og ventes å kunne stadfestes rundt midt i april.

– Dette er en krevende prosess som ikke er over ennå, men dagens rettsavgjørelse gir oss styrket tro på et positivt utfall. Vi forbereder oss på å være der for kundene våre når virkningene av pandemien avtar, reiserestriksjoner reduseres og verden åpnes opp igjen, sier konsernsjefen.

Dagens beslutning vil bli rettskraftig etter en klageperiode på en måned, og selskapet vil teknisk sett være i Examinership til den planlagte egenkapitalen er innhentet.

Norwegian har som mål å være ferdig med kapitalinnhentingen i løpet av mai 2021, gitt at rettsprosessene forløper som planlagt, skriver selskapet i sin pressemelding.

Endringer: 

28. mars 2021 kl. 19:02: Lagt til at det også skal gå ruter til Tenerife, Barcelona og Madrid.