Siste
Julio Pérez varslet de nye tiltakene på en direktesendt pressekonferanse i dag.

Nye og strengere regler på Kanariøyene


Som følge av økt smitte er øygruppen tvunget til å ta nok et steg tilbake. Kanariøyenes helseminister Julio Pérez kunngjorde i dag at de nå strammer inn reglene for utelivet, hoteller, besøk på eldrehjem og større arrangementer.

Forrige helg ble det klart at regjeringen innførte strengere regler rundt nattelivet og ikke minst det omdiskuterte røykeforbudet på offentlig plass.

Dette er de nye reglene som nå gjelder:

  1. Alt natteliv stenges ned. Forrige torsdag ble det kunngjort at disse kun kan holde uteserveringen åpen når de kan sikre avstand, og med 75 prosent kapasitet. Nå får de ikke lov til å ha åpent i det hele tatt.
  2. Åpningstidene for servering på hoteller begrenses. Serveringsarealene må nå stenge klokken 01, og får ikke ta inn nye kunder etter midnatt.
  3. Store arrangementer må forhåndsautoriseres av myndighetene. Frem til nå har arrangementer med inntil 1500 personer vært tillatt utendørs med krav om avstand. På grunn av økte smittetall krever myndighetene nå at alle arrangementer blir forhåndsgodkjent av helsemyndighetene. Dette gjelder både arrangementer på dag- og nattestid.
  4. Besøk på eldrehjem begrenses. Ifølge nasjonale regler skal besøk begrenses til et i uka, men Pérez understreker at sosial- og helsetjenesten vil komme med detaljer om tiltakene i de kommende dagene.

Utelukker ikke flere tiltak

Helseministeren på Kanariøyene sier også at ekstraordinære tiltak i hovedstaden på Gran Canaria ikke kan utelukkes, ettersom smittespredningen har skutt fart i byen.

Kanariøyene er fremdeles en av de regionene med minst smitte i Spania, men den øker stadig. En av hovedårsakene er festing, familiesammenkomster og smitteutbrudd knyttet til diskoteker og nattklubber.

Helsemyndighetene mistenker også at mange mennesker på strendene kan bidra til den økte smitten, men at den hovedsaklig øker som følge av privatfester og familiesammenkomster.