Busstreiken er over
Ber de ansatte om å gå tilbake på jobb.
Transportstreiken på Gran Canaria har fortsatt å skape problemer, og fra 23. desember var det planlagt streik på ubestemt tid hvis ikke fagforeningen CCOO kom til enighet med arbeidsgiverne.
Men etter at flere andre fagforeninger, inkludert SUG og UGT, har trukket seg, varsler også CCOO at de kaster inn håndkleet.
Kunngjøringen kommer etter at det lokale fagforbundet for bybussene i Las Palmas, SUG, trakk seg denne søndagen.
I en uttalelse kritiserer SUG de nasjonale fagforbundene CCOO og UGT for å være mer opptatt av politisk prestisje enn arbeidernes rettigheter.
– Vi kan ikke akseptere at våre medlemmer eksponeres for beslutninger tatt av fagforbund som ikke representerer oss, og som er dypt påvirket av politiske hensyn, uttaler SUG.
Beskylder nasjonale fagforbund for økonomisk press
SUG mener UGT og CCOO har mottatt store subsidier fra myndighetene, noe som skal ha påvirket deres rolle i streiken.
– De har fått 32 millioner euro i direkte støtte, dobbelt så mye som i fjor, ifølge foreningen.
Samtidig kan foreningen melde om at de selv har tom streikekasse.
Ber ansatte om å møte på jobb
Forbundet ber nå de ansatte møte på jobb mandag, men understreker at de respekterer streikeretten for de som fortsatt ønsker å delta.
– Vi kan ikke fortsette å kaste bort tid på slag som gagner andre, men ikke oss, sier de, og peker på at deres fokus nå er egne lønnsforhandlinger.
Rammer mange
Busstreiken på Kanariøyene har rammet både bybussene og de regionale bussene fra Global.
På de ulike streikedatoene i november har bussene kjørt med 50 % kapasitet, tilsvarende helligdager. Streikedatoene sammenfaller med den viktige julehandelen, og har derfor skapt en del kaos.
Streiken handler først og fremst om krav fra bussjåførene om å senke pensjonsalderen til 60 år, på grunn av de krevende arbeidsforholdene i bransjen.
Endringslogg
-
Oppdatert saken etter at CCOO varslet at de legger streiken på hylla etter uenigheter med de andre fagforeningene.