Du risikerer regninger i millionklassen
Denne forsikringsfella kan påføre deg millionkostnader etter ferien.
Nordmenn flokker til populære feriedestinasjoner som Kanariøyene for tiden. Dermed har også de reiserelaterte henvendelsene skutt i været hos forsikringsselskapet.
Og er det én aldersgruppe som stikker seg ut i utbetalingssaker, så er det de over 60 år. Hos If og Europeiske Reiseforsikring står de over 60 for omtrent halvparten av de totale utbetalingene, til tross for at en av fire skadesaker som meldes inn er fra den samme gruppen.
– Da sier det seg selv at dette er kostbade hendelser og vi unner ingen å sitte igjen med regningen selv, sier kommunikasjonsdirektør i If og Europeiske Reiseforsikring, Andreas Handeland.
Likevel ønsker forsikringsselskapet nå å advare eldre og de med underliggende sykdom. Har du en eksisterende sykdom som blir verre på reisen, risikerer du nemlig at forsikringsselskapet nekter deg utbetaling.
– Det er selvfølgelig utrolig gledelig å se at nordmenn igjen skaper nye reiseminner, og ekstra hyggelig at mange eldre oppsøker varmere strøk utenfor høysesong. Samtidig ønsker vi å minne om en økonomisk fallgruve vi ikke ønsker at de reisende skal havne i. Forverring av eksisterende eller underliggende sykdom kan være en slik, sier Handeland.
Og det hjelper lite med klarsignal fra legen, slik mange med underliggende sykdom skaffer seg før avreise. Ettersom legen bare ser på helsetilstanden din i øyeblikket, og ikke ut fra et forsikringsteknisk perspektiv, risikerer du i verste fall regninger i millionklassen, advarer Handeland.
Les også:
– Hvis man har en eksistrerende eller underliggende sykdom, og denne skulle blir forverret på reisen, kan man risikere å bli sittende igjen med regningen for behandling og eventuell hjemtransport selv. Og dette til tross for at legen har gitt klarsignal før avreise. Vi ser jevnlig eksempler på saker der disse utgiftene havner i millionklassen, sier Handeland.
Sett fra kundenes perspektiv, kan dette naturligvis virke rart. Mange forventer nemlig at reiseforsikringen skal dekke all nødvendig helsehjelp som ikke var planlagt når de drar på ferie. Slik er det altså ikke.
Handeland sier selskapet ikke ønsker å legge en demper på feriestemningen, men understreker viktigheten av å gjøre seg kjent med hva som gjelder før avreise.