Søsknene Benjamin og Jennifer Martin Holm driver Den Danske slagter i Arguineguín.

Eierene av Den Danske slagter røper når pinnekjøttet kommer i butikken: – Jeg gleder meg

Julesesongen er rett rundt hjørnet.

Publisert Sist oppdatert

Til tross for 25 grader og flott sommervær på Gran Canaria tikker det stadig mot jul. I gatene har en del av julebelysningen allerede kommet på plass og nå finner du snart pinnekjøtt og kålrabi hos Den Danske slagter i Arguineguin. 

– Vi nærmer oss veldig. Jeg regner med at det er her allerede fra neste uke, smiler Jennifer Martin Holm til Canariavisen. 

Butikken, som er åpen hele vintersesongen, eies av nettopp Jennifer og broren Benjamin. Sammen har de drevet butikken de siste ni årene. 

POPULÆRT: Butikken bogner av norske produkter.

Flest nordmenn 

Til tross for at søsknene er danske og butikken har dansk navn, forteller Jennifer at det ikke er noen tvil om hvilket folkeslag som besøker den populære butikken hyppigst.

– Arguineguín er svært populært blant nordmenn, og majoriteten av våre kunder er norske. Selv om vi også har gjester fra hele Skandinavia, er det tydelig at nordmenn dominerer blant de som kjøper mat her. 

Bestselgere 

Selv om det er pent sommervær ute er det i følge Jennifer flere som ønsker ribbe til middag hele vintersesongen. 

– Vi selger ribbe fra vi åpner i oktober til vi stenger i mai-tider. Det er mange som kjøper det, forteller dansken. Sammen med ribben sier hun også at det selges mye av reker, torsk, dansk rugbrød og kjøtt fra kjøttdisken deres.

SELGES HYPPIG: Dansk rugbrød.
Powered by Labrador CMS