Gran Canaria får sitt første bananmuseum

Skal vise frem bananens mange smaker og historie på Kanariøyene. «

Publisert Sist oppdatert

Las Palmas-provinsen har fått sitt første bananmuseum, som skal lære turister og lokale mer om denne tradisjonsrike frukten, som lenge har vært viktig for økonomien og landbruket på Kanariøyene.

Det nye museumet er bygget i en 218 år gammel kanarisk herskapsbolig, som nå er omgjort til et kunnskapsmuseum. Her tilhører det også et 56 500 kvadratmeter stort gårdsområde rundt, som er i full drift med sine 7000 banantrær.

13 varianter

Til sammen dyrkes det 13 varianter, noe ingen andre bananplantasjer kan skryte av på øygruppen. Det blir også overnattingsmuligheter og ikke minst arrangementer på museumet, som driftes av RK Hotels Canarias.

På museumet skal man få lære mer om historien, dyrkingen, verktøy og ikke minst produktene som produseres av bananer.

Siden museumet hadde sin prøveåpning i sommer har rundt 3500 turister besøkt det, men nå åpner det altså for alvor.

Lokale produkter

Det nye museumet befinner seg på Arucas-sletten. Her skal du også få smake på en rekke lokale produkter som er produsert av bananer. For å hente inn disse har hotellselskapet besøkt en rekke lokale butikker på Gran Canaria, La Palma og Tenerife, i jakten på ulike smaksopplevelser knyttet til bananer.

Ikke overraskende inkluderer menyen bananer, men også kjeks med banansyltetøy, smakssatt med en rekke ulike smaker, vin- og bananlikør, oster og andre lokale produkter fra det kanariske markedet.

I tillegg vil de selge minibanantrær som kan tas med for å plante hjemme, souvenirer, smykker og kosmetikk produsert med bananer, og til og med sandaler laget av banantrær.

Den sunne frukten har lenge vært viktig for jordbruket på Kanariøyene. Bananene kom til øygruppen fra Guinea, sammen med slavedrivere som fraktet slaver til Europa. Det antas at dette skjedde sent på 1400-tallet. Derfra reiste bananene videre til Europa.

Powered by Labrador CMS