Nytt lavterskeltilbud for norske familier på Gran Canaria
Sjømannskirken på Gran Canaria er kjent for de fleste, kanskje først og fremst som kirke og møteplass for nordmenn på øya. Et arbeid som er langt mer usynlig for folk flest, er det helse- og sosialfaglige tilbudet for barn og familier som havner i vanskeligheter mens de er på øya.
Gran Canaria er hjem til flere tusen nordmenn. Mange av dem har familien med seg, med for eksempel barn som går på den norske skolen.
Økende behov
Det økende behovet for disse familiene har ikke gått upåaktet hen hos kirken, som gjennom en årrekke har fungert som en støttespiller for familier i vanskeligheter.
Nå har Sjømannskirken startet et nytt, fast tilbud på Gran Canaria.
Familieveiviseren er et gratis lavterskeltilbud for norske familier som oppholder seg på øya, forklarer familieveileder Monica Angell Steffensen.
Tidligere har denne tjenesten vært tilgjengelig én uke i måneden.
For alle
Hos Familieveiviseren har de spisskompetanse på barn, unge og familier.
Tilbudet er tilgjengelig for alle som trenger noen å snakke med, uansett om det gjelder små utfordringer i hverdagen eller mer alvorlige situasjoner.
– Lavterskel er beskrivende for akkurat det vi ønsker det skal være, en lav terskel for å ta kontakt, et tilbud for vanlige folk med vanlige problemer. Det kan, men det trenger ikke være stor krise, forklarer familieveileder Monica Angell Steffensen til Canariavisen.
Livskriser skjer også i utlandet
Monica, som flyttet til Gran Canaria i sommer med mannen og yngste sønn, har lang erfaring som familieterapeut og mekler i familievernet i Norge.
At mange familier på Gran Canaria har behov for hjelp, er ikke til å skyve under en stol.
Men det viktigste for Monica er at folk møtes med forståelse - ettersom Sjømannskirken ikke har noe mandat til å gripe inn hvis man ikke ber om hjelp.
– Livskriser skjer jo også i utlandet, og når det skjer, kan vi være en støtte gjennom samtaler, og bygge bro til det lokale hjelpeapparatet og hjelpeapparatet i Norge, forteller hun.
Typen saker Sjømannskirken jobber med varierer også stort. Monica forklarer at alt fra mobbing og selvskading, til utfordringer med psykisk helse, relasjoner og familiekonflikter, er saker de jobber med.
Hvordan ta kontakt?
Familieveiviseren kan kontaktes via telefon eller e-post.
Kontaktinformasjon finnes på nettsiden til Sjømannskirken.
– Vi har også vakttelefon. Tilbudet er gratis, og vi har taushetsplikt, sier Monica.