Over 270 svensker strandet på Gran Canaria
– Jeg vet ikke hva som skjer.
Over 270 svenske reisende ble sittende fast på flyplassen i Las Palmas i helgen etter at flyet deres til Sverige ble forsinket med over 20 timer.
– Jeg vet ikke hva som skjer. Man lurer på hva som har skjedd med SAS, sier Magnus (50), en av de strandede passasjerene, til svenske Aftonbladet.
Flyet skulle opprinnelig gå klokken 18.40 lørdag kveld, men avgangen ble først utsatt i små bolker før den til slutt ble avlyst sent på kvelden.
Årsaken var at kabinpersonalet hadde overskredet maksimal arbeidstid.
Kaos på flyplassen
Mange passasjerer, spesielt barnefamilier, fikk hotellopphold dekket, men flere måtte tilbringe natten på flyplassen.
Magnus og hans reisefølge var blant dem.
– SAS sendte ut en melding om at et nytt fly skulle gå klokken 11 søndag formiddag, men også denne avgangen ble utsatt, forteller han til Aftonbladet.
Mens passasjerene ventet, fikk de utdelt matkuponger, men Magnus er skuffet over hvordan situasjonen ble håndtert.
– Jeg har forsøkt å kontakte kundeservice, men det er så lang kø at man blir koblet fra etter en stund. De skriver at de skal gi beskjed når de har mer informasjon, men vi har ikke fått en eneste SMS så vidt jeg vet, sier han.
SAS beklager
Knut Morten Johansen, pressekontakt i SAS, forklarer at forsinkelsen skyldtes en trafikkregulering som rammet alle flyselskaper.
– Dette førte til at flypersonalet nådde maksgrensen for arbeidstid. Vi beklager på det sterkeste ulempene dette har medført for våre reisende, sier han til Aftonbladet.
Johansen opplyser at det også var utfordringer med å finne hotellrom på grunn av at forsinkelsene rammet mange samtidig.
Apollo beklager også
For de reisende som fløy med Apollo, en av charteroperatørene på ruten, kommer det også en beklagelse fra Martina Krantz, presseansvarlig for Apollo i Sverige.
– Det har vært utfordringer i denne situasjonen som har gjort det veldig vanskelig for kundene våre. Vi forstår at det ikke er optimalt å tilbringe natten på en flyplass. Vi har forsøkt å være tilgjengelige på den måten vi kan, både fysisk og via vår servicetelefon. Vi har kommunisert via SMS og hatt kontinuerlig kontakt med kundene våre så langt det har vært mulig.
Kritikk mot informasjonsflyten
Magnus avslutter med å påpeke at han ville vurdert et billigere alternativ neste gang.
– Vi har jo valgt å fly med SAS fremfor lavprisselskapene. Men de gjør det jo ikke bedre enn dem når det blir sånn som dette, så da skulle jeg heller reist billigere.