Så mye koster maten på Michelin-restaurantene
Vi har sjekket prisene på de ulike Michelin-restaurantene på Kanariøyene.
Ordet «Michelin-stjerne» er ofte synonymt med «svindyrt». Men er dette tilfellet på Kanariøyene?
Øygruppen fikk nylig et stjernedryss over seg, med fire nye stjernerestauranter å velge mellom.
På tirsdag var det nemlig Michelin-galla for Spania og Portugal. Men hvor mye koster egentlig maten på disse stjernespekkede spisestedene?
Tabaiba – nykommeren alle snakker om
En av restaurantene som stakk av med stjerne var Tabaiba på Gran Canaria.
Las Palmas-restauranten har to forskjellige menyer som lar deg prøve ut de mange spennende rettene på menyen. Denne koster 90 euro og inkluderer 11 retter, fra forrett til hovedrett og dessert.
Vil du ha en mindre meny med «kun» ni retter, koster dette 75 euro. Det er faktisk ikke dyrt når vi snakker om en restaurant som altså er blant verdens beste, ifølge Michelin-guiden.
San Hô – en stjerne
San Hô i Santa Cruz de Tenerife fikk også en stjerne, for sin Nikkei-inspirerte meny med kombinasjoner av japanske og peruvianske smaker.
Dette er også den dyreste av de nye stjernerestaurantene. Her koster den største menyen 115 euro, men inkluderer til gjengjeld 16 retter.
En litt mindre meny kalt Esenia koster 85 euro, og da får du kose deg med 15 retter.
En Rincón de Juan Carlos – den eneste med to stjerner
En Rincón de Juan Carlos er den eneste restauranten på Kanariøyene med to stjerner i Michelin-guiden, etter prisutdelingen på tirsdag.
Her får du oppleve smaksmenyen deres, bestående av 12 retter pluss noen valgfrie tillegg, til 150 euro.
Vil du ha vinpakken som følger med må du ut med 75 euro til for den minste pakka med fem glass vin, til 160 euro for 12 glass vin.
Les også:
Muxgo – en grønn stjerne
Muxgo-restauranten på Gran Canaria fikk også heder og ære under Michelin-utdelingen, men det var ikke en vanlig stjerne som ventet på Borja Marrero da det ble deres tur.
De fikk nemlig en «grønn stjerne» for sitt arbeid med bærekraft og bruk av lokale produkter.
Dermed er det ikke typisk Michelin-mat du kan regne med her, men til gjengjeld får du også 15 retter for kun 37 euro.
Drikke kommer selvsagt i tillegg. De har også større smaksmenyer til 70 euro for 19 retter.
Noe mange ikke vet, er at det også finnes en Michelin-restaurant midt i det «norske smørøyet» sør på Gran Canaria.
La Aquarela har nemlig også en stjerne i den prestisjetunge guiden. Her får du 11 retter for 120 euro for Experience-menyen, mens Autumn Harvest-menyen også har 11 retter til 110 euro.
Vil du ha med 10 glass vin koster dette 98 euro i tillegg.
Les også:
Topp 4 restauranter på Gran Canaria, ifølge TripAdvisor
Litt dyrere i Norge
For moro skyld måtte vi selvsagt sammenligne prisene med det norske Michelin-restauranter har å tilby. Og som ventet er prisnivået et ganske annet.
Kontrast i Oslo, som har en stjerne i guiden, tar 2300 kroner (rundt 220 euro) for smaksmenyen sin, 1700 kroner (rundt 165 euro) for drikkemenyen, og vil du ha en oppgradet drikkemeny må du ut med 2450 kroner (rundt 236 euro).
Til sammen kan du altså regne med å bruke 4000 kroner per person, hvis du går for det «billige» valget hos Kontrast.
Våger du deg inn på Maaemo – som har hele tre stjerner i Michelin-guiden, kan du vente deg en regning på 6500 kroner per gjest med den lille drikkepakka.
Føler du deg ekstra fin på det må du ut med 10
500 kroner per hode.
Men så går man heller ikke på en Michelin-restaurant for å spare penger. Om maten er verdt det, får bli opp til hver enkelt.
Dette er Michelin-restaurantene på Kanariøyene
Til sammen er det 9 restauranter som har fått utmerkelser i Michelin-guiden.
Gran Canaria:
Poemas by Hermanos Padrón, Las Palmas (1 stjerne)
La Aquarela, Arguineguín (1 stjerne)
Los Guayres, Puerto de Mogán (1 stjerne)
Tabaiba, Las Palmas (1 stjerne)
Muxgo, Las Palmas (grønn stjerne)
Tenerife
M.B Martín Berasategui, Santa Cruz de Tenerife (2 stjerner)
El Rincón de Juan Carlos, Adeje (2 stjerner)
Abami Kabuki, Guía de Isora (1 stjerne)
San-Hô, Adeje (1 stjerne)