Skal lage verdens største gryterett
Nok til å fôre 5000 mennesker.
Denne lørdagen blir det fest i La Florida, en liten by i La Orotava på Tenerife.
Der samles nemlig innbyggerne seg for å lage det som kan bli verdens største puchero – en tradisjonell kanarisk gryterett.
Over 5 000 porsjoner av retten skal tilberedes. En så stor kjele finnes neppe, så herligheten skal tilvirkes i 70 enorme gryter og serveres gratis til alle som møter opp.
4 000 kilo råvarer
Til den gigantiske retten brukes over 4 000 kilo lokale råvarer, blant annet 700 kilo gresskar, 700 kilo chayoter, 400 kilo kål, 90 kilo bønner, 90 kilo gulrøtter, 50 kilo purreløk og 250 kilo gofio.
Kjøtt som svineribbe og bacon står også på menyen.
Ingrediensene er dyrket av lokalsamfunnet, noe som sikrer både kortreist og fersk mat, opplyser La Orotava kommune.
Koking av pucheroen gjøres på tradisjonelt vis, over åpen flamme med tørr retama (gyvel) fra Teide nasjonalpark som brensel.
Grytene ble satt på lørdag morgen, og serveres utover ettermiddagen.
En del av lokale festdager
Den store matfesten er en del av festdagene til ære for San Antonio Abad og Virgen de La Esperanza.
Dagen starter med en dyreutstilling og messe, før pucheroen serveres.
130 frivillige fra skolen
Forberedelsene startet allerede fredag, da over 130 frivillige og elever fra den lokale skolen hjalp til med å kutte opp ingrediensene.
Titsa, det lokale busselskapet, har satt opp ekstra ruter for å gjøre det enklere å komme seg til arrangementet.
Mellom kl. 10 og 18 går det gratis busser fra Avenida Sor Soledad Cobián hver time.
Et gastronomisk høydepunkt
Serveringen er et høydepunkt under den lokale folkefesten.
Blant gjestene finner vi kjente navn som presidenten for Kanariøyenes regjering, Fernando Clavijo.