Nytt dødsfall og fire nye smittede


Denne onsdagen mistet nok en person livet på grunn av Covid-19 på Kanariøyene, og fire nye smittetilfeller er bekreftet.

Dermed er 144 dødsfall bekreftet frem til kl. 14 denne onsdagen. Antallet bekreftede smittetilfeller har også økt det siste døgnet, etter at fire nye personer har testet positivt for viruset. Dermed er Kanariøyene oppe i 1232 bekreftede tilfeller.

På tirsdag kom den gode nyheten om at det ikke hadde blitt bekreftet nye tilfeller det siste døgnet. Det gjenstår å se om antallet smittede vil øke i ukene som kommer, etterhvert som regjeringen løsner på tiltakene under portforbudet. De siste dagene har det kommet flere oppmykninger, slik som at det nå er lov å trene på strendene, og at det er lov å gå tur.

Fra 11. mai er det planlagt ytterligere oppmykninger. Da skal barer og restauranter få åpne for publikum på utendørs terrasser, men kun med 50% av normal kapasitet. Det blir også lov å kjøre bil med passasjerer dersom man bor sammen, og små bedrifter og butikker med lokaler på under 400 kvadratmeter får åpne. Restauranter og barer får også lov til å selge mat for take-away, og kulturarrangementer med inntil 30 personer blir tillatt.