Nytt gigantmarked skal bygges Maspalomas


Området har vært utslitt i mange år, men nå starter endelig arbeidet for å tilby en moderne markedsplass i kommunen. 

Det nye markedet skal spesialisere seg på kortreiste produkter, bærekraft og miljøvennlige tjenester.

Bærekraft og miljø

Prosjektet er et samarbeid mellom øyrådet på Gran Canaria og kommunen. Presidenten for øyrådet, Antonio Morales, presenterte prosjektet sammen med ordfører Concepción Návaez i går. Der forklarte de at visjonen til både øyrådet og kommunen vil bli oppfylt i prosjektet.

Prosjektet bygges med sikte på å bli bærekraftig og miljøvennlig, og dermed oppfylle mål fra øyrådets miljøprosjekt Ecoisla. Kortreiste varer av høy kvalitet vil stå i fokus på markedet.

Alt skal pusses opp

Maspalomas-markedet er et av de mest besøkte i turistkommunen San bartolomé de Tirajana, og fungerer som møtepunkt for både turister og fastboende.

Området består i dag av 3000 kvadratmeter markedsplass, og 1583 av disse grenser mot Avenida Alejandro del Castillo. Dette området skal rives, og deretter utvides til 2300 kvadratmeter. Her skal det bygges 8 kontorer, et treningsrom i overetasjen, mens underetasjen får 20 lokaler for matsalg og spisesteder. Ti av disse vil lede ut mot veien og ha uteservering. Inne blir det bygd 8 kiosker som skal selge kortreist mat i tillegg til servering.

Hele området skal bygges opp med materialer som er produsert på Gran Canaria.

I tillegg skal bilparkeringen på 10 000 kvadratmeter hvor markedet avholdes onsdager og lørdager pusses opp. Det skal legges ny asfalt, i tillegg til nye utemøbler og belysning.

Godt samarbeid

Presidenten i øyrådet understreket under presentasjonen at samarbeidet mellom de og kommunen har vært konstruktivt det siste året.

Han skrøt også av at de kom til enighet om åpning av Tony Gallardo-parken tidligere i år, at to nye byggelisenser for hoteller har blitt innvilget etter år med forsinkelser, arbeidet for å komme igang med Siam Park, og at øyrådet har gitt 10 millioner euro til et prosjekt for å modernisere kommunen.

Det nye markedet er planlagt å stå ferdig i 2021.