Slik skal flyselskapenes fly se ut. Her et Airbus A319.

Nytt kanarisk flyselskap vil på vingene fra i sommer


I dag presenterte selskapet Canarian Airways sitt nye flyselskap, eid av hotelleiere fra Tenerife i samarbeid med One Airways. Flyselskapet planlegger sin første tur allerede i juni, og starter beskjedent med et fly. Likevel har selskapet store planer fremover, med ønske om en rekke internasjonale ruter som skal knytte øygruppen til Europa.

Øyrådet som eier

Det nye flyselskapet er delfinansiert av øyrådet på Tenerife med 700 000 euro.

Øyrådet eier 25% av flyselskapet, og legger dermed vekten til øyas øverste lokale myndighetsorgan bak selskapet.

Billettsalget åpner allerede i mars, og selskapet har som mål å fly til destinasjoner som Madrid, Barcelona, Vigo, Bilbao, Glasgow, Cardiff og Berlin.

Under presentasjonen av det nye selskapet var også presiden i øyrådet på Tenerife Pedro Martín tilstede, sammen med turistministeren på øya, José Gregorio Martín Plata og en rekke politikere.

Direktøren for hotellkjeden Ashotel, som også blir president i selskapet Canarian Airways, og selskapets daglige leder Óscar Trujillo presenterte stolt frem sine store planer.

Første tur fra Madrid

Jomfruturen vil gå fra Madrid Barajas til Tenerife Sør 5. juni, hvis alt går etter planen.

Øyrådets president sa at dannelsen av Canarian Airways er viktig, ikke bare fordi selskapet er 100% kanarisk, men også fordi selskapet er et symbol på øyenes kapasitet til å møte motgangen i den pågående helsekrisen.

Martín sa også at øyrådet ønsker å gjøre flyreiser mer tilgjengelige gjennom fornuftige priser, men samtidig uten at man presser så mange som mulig inn i kabinene, og satser på komfort.