Siste
NY GRAN CANARIA-RUTE: airBaltic satser på Torp og Gran Canaria med ny rute. Samtidig vil selskapet starte opp vinterbase på Gran Canaria. Foto: Yury24/Shutterstock

Nytt selskap skal fly fra Torp til Gran Canaria

airBaltic satser på Norge og starter opp nye ruter fra Torp til Gran Canaria


– Det er en stor glede for oss å kunne ønske airBaltic velkommen til oss her på Torp. Det er jo heller ikke så ofte vi kan ønske nye flyselskap velkommen til oss. Faktisk er det snart 12 år siden sist, så dette er en merkedag for oss, sier markedssjef på Torp, Tine Kleive-Mathisen, i en pressemelding, ifølge Sandefjords Blad

Selskapet har billettene klare for salg allerede 21. juni, og skal fly to avganger til Gran Canaria hver uke i vinter. Første avgang blir lørdag 2. desember.

Fra før har Ving avgang hver torsdag og Norwegian hver lørdag. airBaltic skal fly onsdager og lørdager. Dermed vil det gå fire ukentlige avganger fra Sandefjord til feriefavoritten i vinter. 

Vil opprette vinterbase på Gran Canaria

airBaltic er det største flyselskapet i Latvia og ble stiftet i 1995. I tillegg til å sette kursen mot Gran Canaria med norske passasjerer, vil selskapet også opprette en base på ferieøya. 

– I vintermånedene er passasjergrunnlaget på verdensbasis lavere. Da har vi sett en mulighet til å optimalisere kapasiteten ved å etablere en sesongbase med to fly fra Las Palmas, for å dekke etterspørselen etter sol- og feriedestinasjoner, sier selskapets direktør, Martin Gauss.

Moderne men lite fly

På ruta mellom Torp og Gran Canaria skal selskapet sette inn en liten, men moderne Airbus A220-300, med plass til 145 passasjerer.  

–Denne flytypen er mer stillegående og faktisk fire ganger mindre støyende enn tidligere generasjoner av samme type. Det er også verdens mest miljøvennlige fly, ifølge selskapet. 

MODERNE: Airbus-flyene er kanskje ikke så store, men toppmoderne, ifølge selskapet. Foto: airBaltic

Ifølge Flysmart24 har flyene to klasser: økonomi og business. Forskjellen ligger i at du får et ledig sete ved siden av og et tre-retters måltid på reisen, som angivelig skal serveres på porselen.

Håndbagasje inkludert

I tillegg skal alle billetter inkludere håndbagasje som går opp i hattehyllen. Her har flere andre selskaper, inkludert Norwegian, fått passet sitt påskrevet av spanske forbrukerorganisasjoner og myndigheter. 

Slik Canariavisen har skrevet om tidligere, mener både forbrukerorganisasjonen OCU og spanske myndigheter at gebyrer for håndbagasje er ulovlige

 

 

 

 

Debatt
Canariavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.