Foto: Anna Zvereva / EU2018BG Bulgarian Presidency, CC BY 2.0 via Wikimedia Commons

Økte med 337% i Storbritanna etter kunngjøring


EasyJet, TUI, Jet2 og Jetholidays har kunngjort at flybestillinger og feriepakker fra Storbritannia til Spania og andre kystdestinasjoner har eksplodert etter at regjeringen i Storbritannia la frem sin plan om å fjerne reiserestriksjoner i juni 2021.

Easyjet sier bestillingene har økt med 337% sammenlignet med forrige uke og med 630% av på feriepakker, ifølge Europa Press.

Den kraftige økningen kom etter at statsminister Boris Johnson la frem nedtrappingsplanen på mandag denne uken.

Typiske sommerdestinasjoner

De mest populære destinasjonene er Malaga, Alicante og Palma i Spania; Faro i Portugal og den greske øya Kreta, mens august er den foretrukne måneden å reise neste sommer, etterfulgt av juli og september, skriver flyselskapet i en pressemelding.

Andre turoperatører har også merket økningen. TUI i Storbritannia sier reservasjonene økte med 500% på få timer,  med Spania, Tyrkia og Hellas som favorittdestinasjoner.

Nedtrappingen av smitteverntiltakene i Storbritannia begynner 8. mars med gjenåpningen av skolene. Planen er at nedtrappingen skal være ferdig innen 21. juni.

På tirsdag fornyet Spanias regjering sine reiserestriksjoner på flyvninger fra Storbritannia, Brasil og Sør-Afrika frem til 16. mars, i et håp om å begrense spredningen av de muterte virusvariantene som herjer i de tre landene.