Om Canariavisen

Canariavisen.no er en norskspråklig nettavis for nordmenn på Kanariøyene. Vi er i sterk vekst, og har på relativt kort tid etablert oss som en av de største nyhetsformidlerne for nordmenn på Kanariøyene.
Canariavisen er også den norske nettavisen på Kanariøyene som publiserer flest saker hver dag – og det gjør vi 7 dager i uken – hele døgnet.

Takket være vår raske og effektive nyhetsformidling har vi i gjennomsnitt ca. 60.000 unike lesere per uke.

Våre journalister jobber tett på det som skjer på Kanariøyene, og da spesielt saker som angår nordmenn. I tillegg til dyptgående journalistikk om viktige temaer som angår nordmenn publiserer vi også viktige saker fra lokalsamfunnet, noe som gjør at disse nyhetene blir lett tilgjengelig for nordmenn.

En viktig nyhetsformidler

Canariavisen har flere ganger vært en av de viktigste nyhetsformidlere i krisesituasjoner, hvor viktig informasjon skal ut til innbyggere og turister så raskt som mulig.

Så langt har vi publisert mer enn 300 viktige oppdateringer og reportasjer omkring coronaviruset og hvordan pandemien påvirker både de lokale og ferierende på Kanariøyene. Vi har daglig oppdatert våre nettsider med aktuelle tall og informasjon fra helsemyndighetene, både i Norge og Spania.

Under skogbrannene som herjet på Gran Canaria i august 2019 publiserte vi mer enn 60 saker og 10 videoreportasjer på få uker. Dermed bidro Canariavisen til at mer enn 100.000 lesere kunne holde seg oppdatert på situasjonen fra time til time.

Mobilvennlige sider

Våre mobilvennlige nettsider har også vært en viktig del av vår suksess. Takket være nettsider som fungerer godt på alle enheter, kan besøkende benytte sin mobil uten kronglete navigasjon eller liten tekst. Denne satsingen ser vi at fungerer godt; hele 85% av alle som besøker Canariavisen.no gjør det fra mobil.

Våre kilder

Det er krevende å skape god journalistikk. Vi kan selvsagt ikke dekke alt som skjer i lokalsamfunnet uten litt god hjelp fra spanskspråklige kilder. I tillegg til å hente informasjon gjennom vårt journalistiske arbeid i lokalsamfunnet benytter vi også de største nyhetsmediene på Kanariøyene og i Spania forøvrig, som kilder.

Når vi gjør dette opplyser vi tydelig om hvem som er kilden, og lenker til denne, slik at du om ønskelig kan lese saken slik den fremstår hos de store kanariske formidlerne.

Vi mener det er viktig å opplyse om våre kilder, både fordi dette er god presseskikk, og fordi det lar våre lesere gå oss nærmere etter i sømmene. Det bidrar til at vår nyhetsformidling blir bedre og mer åpen.
Canariavisen.no har forpliktet seg til å følge Vær Varsom-plakaten.

Post- og besøksadresse:

(Besøk kun etter avtale)

Calle Bravo Murillo 34

35003 Las Palmas, Gran Canaria

Sentralbord (spania)

+34 828 81 10 35

Sentralbord (Norge)

+47 800 25 25 7

SMS

Tips oss via SMS

WhatsApp

Tips oss via WhatsApp 

E-post

Tips oss via e-post

Facebook

Tips oss via Facebook