Siste
Skjermdump: Video fra Canarias 7 av en migrantleir.

Om to dager vil Mogán bøtelegge hotell som huser migranter


Om to dager går kontrakten mellom staten og hotellene for innlosjering av migranter ut. Ordningen skulle vært midlertidig, men har nå pågått i flere måneder.

Så langt har ikke Innenriksdepartementet sagt noe om hvordan overføringen av migrantene til egne fasiliteter går, og heller ingenting om når man skal slutte å bruke hoteller for å huse migranter i turistkommunene sør på Gran Canaria.

Truer med bøter fra nyttår

Innlosjeringen av migranter på hotell i den populære turistkommunen Mogán har fått ordfører Onalia Bueno til å rase. Hun har lenge truet med bøter mot hotellene som huser migranter.

Bueno lener seg på dekreter om byplanlegging og naturvernlover når hun sier at hotellene vil få bøter dersom de har migranter boende hos seg etter nyttår.

Ifølge en rapport fra kommunen selv bryter disse hotellene loven når de i praksis fungerer som interneringssentre for utlendinger og mindreårige migranter. Bueno anser dette som grove brudd på lovverket som regulerer turistaktivitet og byplanleggingsloven.

Ordføreren stoppet prosessen i San Bartolomé de Tirajana

Også turistkommunen San Bartolomé de Tirajana har truet med sanksjoner mot hoteller som fortsetter å innlosjere migranter etter nyttår. For en uke siden sendte rådmann for turisme, Alejandro Marichal, ut en ordre om inspeksjoner av hotellene som et skritt mot å bøtelegge disse.

Til tross for dette har ordføreren i Gran Canarias største turistkommune, Conchi Narváez, gitt rådmannen ordre om å stoppe denne prosessen, og har sagt at kommunen ikke har noen planer om å bøtelegge de som tilbyr humanitære mottak for migranter.

Departementet for sosiale rettigheter på Kanariøyene har også gjort det klart at ingen mindreårige migranter skal kastes ut fra hotellene de bor på, og at de skal få bo der til passende innkvartering er tilgjengelig.

Departementet som er ledet av Noemí Santana peker på at kontraktene for innkvartering av migranter ikke går ut ved nyttår, slik kontraktene for de voksne migrantene gjør.