Opplevde butikkmareritt på Gran Canaria: –⁠ Helt rabiat

Nordmenn raser mot butikk i feriebyen Puerto Rico. Flere hevder de har blitt utsatt for truende oppførsel eller vold fra selgere. «


Da Lars Arvid Bjørgulfson skulle kjøpe seg en ny lommebok under Gran Canaria-ferien, fikk de alt annet enn vennlig service i butikken «Stavanger Shop». Butikken ligger i enden av det gamle Puerto Rico-senteret.

– Jeg skjønte jo at han først prøvde å lure meg til å betale femten euro for en sånn, sier Lars Arvid til Canariavisen.

Til slutt valgte han likevel å kjøpe den for ti euro, men allerede dagen etter revnet lommeboka.

Paret bestemte seg for å stikke innom Stavanger Shop for å bytte den. Det skulle vise seg å bli en ubehagelig opplevelse, i møte med en veldig sint selger.

Stavanger Shop ligger på det gamle Puerto Rico-senteret. Flere nordmenn raser mot butikken, som de hevder har aggressive og voldelige selgere. Foto: Canariavisen

Truende

– Han nektet, påstod at jeg hadde ødelagt den selv og at jeg hadde stjålet lommeboken fra butikken hans. Han var truende, forteller Bjørgulvson, og fortsetter:

– Jeg puttet hendene i lommen min, for jeg visste ikke hvor langt han ville gå, og tenkte at hvis han slo meg med hendene i lommen ville han ligge tynt an.

Ifølge paret ble mannen i butikken stadig mer aggressiv.

– Han skrek og var helt rabiat. Han truet med å knuse mobilen min hvis jeg tok bilde av butikken. Jeg har vært offiser i handelsflåten i mange år og møtt mange selgere i mitt liv, men aldri noe som dette, forteller han til Canariavisen.

– Nå får vi bank

Paret forteller at en innkaster fra en restaurant ved siden av kom til for å prøve å roe han ned, men de to ble så skremt av den sinte selgeren at de valgte å forlate butikken.

– Jeg ble livredd og tenkte at nå får vi bank, forteller kjæresten, Kirsten Elaine Jensby. Etter opplevelsen valgte hun å advare andre mot butikken i Facebook-gruppen Nordmenn i Puerto Rico.

Raser mot butikken

I kommentarfeltet under raser nordmenn mot butikken. Det viser seg nemlig at paret ikke det eneste som har hatt ubehagelige opplevelser der.

– Har hatt noen utrivelige opplevelser med den mannen opp gjennom årene, så sluttet tvert å gå inn i den butikken. Han har et fryktelig temperament og legger ikke to fingre mellom for å skjelle ut kunden, dessverre, og om du går inn der uten å kjøpe noe blir det enda verre, skriver et gruppemedlem i kommentarfeltet.

Voldelig

En annen forteller at de opplevde å bli utsatt for vold av en selger i butikken.

– Da vi ikke var fornøyd med prisen på disse «fake» draktene, ble vi kjeppjaget ut av butikken. Han sparket til og med min mann på leggen, forteller et gruppemedlem.

Sko med drenering

En tredje misfornøyd kunde, kommer med en historie som låter ganske utrolig:

– I denne butikken kjøpte en venn av oss et par sandaler. Da vi kom på hotellet så vi at det var store hull i sålene, så vi gikk tilbake for å bytte. Da ble vi forklart at vi hadde kjøpt sko med drenering. Fikk ikke byttet eller levert tilbake, pluss at vi ble utskjelt. Uhyggelig.

Mange historier

Og dette er bare noen få eksempler på historier fra Stavanger Shop som ligger i kommentarfeltet under Kirstens innlegg. Mange forteller at de er redde for mannen som jobber i butikken.

– Vet hva vi reiser til

Til tross for den ubehagelige opplevelsen har det ikke ødelagt inntrykket av Gran Canaria og senteret ellers for paret.

– Nei Gran Canaria er deilig. Vi vet hva vi reiser til. Det er en turistmaskin og vi kommer for sol og varme. Dette har ikke ødelagt inntrykket vårt av Gran Canaria, men vi går ikke i den butikken igjen, sier Lars Arvid.

– Vi er jo ikke naive, og vi vet hva vi går til. Men man skal ikke behøve å bli utsatt for truende oppførsel eller frykte at man får bank, understreker Kirsten.

Butikken ønsket ikke å kommentere noen av påstandene overfor Canariavisen. Vi har også forsøkt å komme i kontakt med kjøpesenteret, uten hell.