Oransje varsel for ekstremvarme i helgen

1 min


Aemet har sendt ut oransje varsel for ekstremvarme flere steder på Gran Canaria denne helgen. Øst, sør og i vest kan temperaturen komme opp i 40 varmegrader fredag og lørdag.

Se video i toppen av saken for tips og råd om hvordan du best mulig kan håndtere hetebølgen, og les vår sak for flere tips og råd i varmen.

Den intense varmen vil bli liggende over øya godt ut i neste uke før den faller noen grader nærmere helgen.

Spesielt gjelder dette for turistkommunen San Bartolomé de Tirajana og Santa Lucía de Tirajana, men oransje varsel gjelder for hele sørsiden av Gran Canaria.

Helsemyndighetene har aktivert rødt varsel for hetebølge i disse to kommunene mellom 23. – 28. august. Dette betyr at du må utvise forsiktighet og ta forholdsregler i varmen.

I turistkommunen Mogán blir det også ekstreme temperaturer, og oransje varsel er aktivert her, i tillegg til i Agüimes, La Aldea de San Nicolás, Artenara, Ingenio, Santa Brígida, Valsequillo og Vega de San Mateo, på Gran Canaria.

På Tenerife gjelder oransje varsel for Arona mellom 24. – 26. august.

Gult varsel gjelder mellom 24. og 25. august i Agaete og Telde, på Gran Canaria; Santa Cruz de Tenerife, Adeje, Arafo, Arico, Candelaria, Fasnia, Granadilla, Güimar, La Orotava, Puerto de la Cruz, Los Realejos, San Miguel de Abona og Santiago del Teide, på Tenerife; Santa Cruz de La Palma, Breña Alta, Fuencaliente, Los Llanos, El Paso og Tazacorte, på La Palma; og i Betancuria, Pájara and Tuineje, på Fuerteventura.

Gult varsel: lav risiko
Oransje varsel: høy risiko
Rødt varsel: høy risiko


Del med dine venner!

0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *