Siste

Ordføreren raser etter strandkaos: –⁠ Forårsaker uopprettelig skade

Ordføreren refser Puerto Rico S.A for å ha fjernet alt fra dag én. De kunne ha ventet i to måneder, ifølge Onalia Bueno. «


Tidligere denne uken skrev Canariavisen om hvordan alle solsenger, parasoller og tjenester forsvant på dagen, da selskapet Puerto Rico SA mistet konsesjonen for drift av den populære Puerto Rico-stranda, sør på Gran Canaria.

Selskapet valgte å fjerne alt de hadde på stranda med umiddelbar virkning etter overtakelsen. Dermed står den populære stranda i turistbyen Puerto Rico nå helt uten tjenester og solsenger, midt i turistsesongen.

Nå raser Mogáns ordfører mot selskapet og hevder kystverket ga de to måneder på seg til å flytte ut. Hun sier kystverket har bekreftet dette overfor kommunen.

– De kunne ventet til dag 59, men forlot stranda uten tjenester fra første minutt, sier ordfører Onalia Bueno i en uttalelse.

onalia bueno
Arkivfoto av Onalia Bueno. Foto: Mogán kommune

– Jeg forstår ikke denne holdningen, fra et selskap som har hatt så mye å gjøre med utviklingen i kommunen. De har ikke gjort sin del og forårsaker uopprettelig skade på stranda som alltid har vært fantastisk, tordner Bueno.

Mogán kommune har i flere år ønsket å overta driften av stranda selv. Etter kaoset har kommunen nok en gang bedt kystverket om å overføre konsesjonen til kommunen.

Her forsvinner solsengene. Selskapet fjernet de på dagen når de mistet konsesjonen. Foto: Ann Cathrin El Allaoui

I mellomtiden står stranda, som vanligvis har tusenvis av badegjester i høysesongen, helt tom for solsenger. I tillegg mangler det nå badevakter, og toalettene er stengt.

Puerto Rico SA har imidlertid valgt å holde sine to strandbarer åpne, og benyttet seg av tomånedersfristen for å gjøre dette.

Canariavisen har tatt kontakt med Puerto Rico SA, med spørsmål om hvorfor de valgte å fjerne alt fra dag én. De har ikke besvart våre henvendelser.