Foto: Cabildo de Gran Canaria

Ørn truffet av hagleskudd på Gran Canaria –⁠ opereres i dag


En ørn fikk skader i benet etter å ha blitt truffet av et hagleskudd på mandag. Øyrådet på Gran Canaria skal operere fuglen denne tirsdagen.

Fuglen som ble skadet skal være en hann-ørn som ble funnet alvorlig skadd av en forbipasserende ved et jorde i Las Lugunetas i San Mateo. Vedkommende tok kontakt med dyrebeskyttelsen og ventet på stedet til deres personell var på stedet.

Etter at fuglen ble fraktet til dyrebeskyttelsens senter ble det tatt røntgen som vise at fuglen hadde benbrudd og var blitt truffet av et hagleskudd.

Jaktsesongen i gang

Ørnen er nå satt på antibiotika og beroligende mens den venter på operasjon. Dyrlegene ønsker ikke å gi noen prognose foreløpig, men etter operasjonen vil dyret rehabiliteres og sluppet løs i naturen igjen hvis operasjonen går bra.

Dyrlegene tror fuglen ble truffet av skuddet på søndag i forbindelse med at jaktsesongen begynte søndag morgen.

Ørnen er en beskyttet art som lever i fjellområdene på Gran Canaria og i store deler av Europa. Det er ulovlig å jakte på eller å skyte ørn. Hvis man finner en ørn eller andre dyr som er skadet skal man ringe dyreverntjenesten på +34 928 35 19 70 eller nødsentralen på 112.

I tilfeller hvor det er snakk om ørner bør man dekke de forsiktig med et håndkle og forholde seg rolig. Man skal ikke gi de mat eller vann, men vente på personell fra dyreverntjenesten.