Video: Policia Nacional/Guardia Civil

Over et tonn kokain stoppet på Gran Canaria


Det nasjonale politiet har i samarbeid med Guardia Civil og skattemyndighetene stoppet over 1200 kilo kokain som var skjult i en båt som kom fra Brasil.

Kokainet var skjult blant frø om bord på skipet som var på vei til Cádiz og som skulle stoppet  i Las Palmas på veien dit.

Det samme skipet ble stoppet av brasilianske myndigheter bare uker tidligere, og også da ble store mengder kokain beslaglagt.

Skipet ble innhentet 50 nautiske mil utenfor Gran Canaria og eskortert til havna, der tollagenter utførte en inspeksjon. Blant de andre varene om bord, skjult blant store menger frø, fant tollerne altså over 1200 kilo kokain.

Også stoppet i Brasil

To uker tidligere ble skipet inspisert i Sao Sebastiao i Brasil mens de lastet om bord 4000 tonn frø som skulle fraktes til Spania. På det tidspunktet ble 1524 kilo kokain funnet blant varene.

Skipet fortsatte deretter sin reise mot Spania, og på veien skulle det stoppe i Las Palmas. Tollerne var mistenksomme til at det fortsatt kunne være narkotika ombord, etter at brasilianske myndigheter varslet om sin aksjon.

De meldte også om at de aldri rakk å bli ferdige med sin inspeksjon før skipet forlot Brasil under mistenkelige omstendigheter, som førte til operasjonen utenfor Gran Canaria.