Overgangen til Fase 1: Store folkemengder i gatene


I dag gikk store deler av Spania inn i fase 1, inkludert Kanariøyene. I Las Palmas flokket folk til gatene og kaféene i dag tidlig.

Åpne terrasser og innbyggere som sitter ved bordene på kaféene for første gang på snart to måneder. Slik startet dagen i hovedstaden på Gran Canaria når øygruppen gikk inn i fase 1 av nedtrappingen i portforbudet.

Nå som barer, kaféer og restauranter får lov til å holde uteserveringen åpen for kunder, er det mange som benytter sjansen til å nyte friheten. Riktignok er det færre mennesker ved bordene enn før; utestedene som får lov til å holde åpent kan bare ta inn 50% av sin normale kapasitet.
Les også: Alt du trenger å vite om fase 1
Det er også en begrensning på maks 10 personer pr. bord, og det skal være minst to meter mellom hvert bord.

Forvirring om tidene

Det har vært mye tvil om hvilke tider som gjelder dersom man vil gå ut, og mye forvirrende informasjon om dette.

Ifølge et Facebook-innlegg fra Mogán kommune gjelder tidsbegrensningene fortsatt for trening og fysisk aktivitet, turer ut med barn, og for de eldre, og det har derfor blitt spekulert i om tidene også gjelder for sosiale sammenkomster og kafébesøk.

Canarias7 skriver i dag at de antar disse tidene gjelder for andre aktiviteter også.

Den offisielle bulletinen fra regjeringen spesifiserer ikke åpningstider for terrassene, eller om utetidene også gjelder for andre typer aktiviteter enn de som har blitt spesifisert: trening, fysisk aktivitet, turer ut med barn, og tider for de eldre.

Den statlige kringkasteren RTVE (tilsvarer NRK i Norge) skriver på sine nettsider i dag at disse tidene gjelder for fysisk aktivitet og gåturer.

Dette er tidene som gjelder:
  • Trening og fysisk aktivitet for de over 14 år: 06-10, 20-23
  • Turer med barn under 14 år: 12-19
  • Utetider for eldre over 70 år og hjelpetrengende: 10-12, og 19-20.
Flere har reagert på at utetiden for de med barn er på den varmeste tiden av dagen. Regjeringen har derfor gitt tillatelse til at provinsene kan gjøre lokale tilpasninger. Samtidig har Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres, foreslått å utvide utetidene for fysisk aktivitet for å unngå folkemengder.