Overvåker 15 personer for mulig coronasmitte på Kanariøyene

av | 02.02.2020

SAKEN OPPDATERES. SIST OPPDATERT: 17:54

Det sier helseministeren på Kanariøyene, Teresa Cruz denne søndagen.

Helsedepartementet på Kanariøyene har nå identifisert alle som har hatt kontakt med den smittede tyskeren som ble satt i karantene på La Gomera onsdag.

Det skal være snakk om mellom 15-20 personer, som har kommet i kontakt med den tyske turisten på La Gomera og Tenerife. Alle disse er nå under overvåkning fra helsemyndighetene, som er i kontakt med disse daglig for å vurdere helsetilstanden deres.

Lørdag ble prosessen for å identifisere alle som har vært i kontakt med den smittede påbegynt.

Arbeidet med å finne alle som kan ha kommet i kontakt med den smittede tyskeren fortsetter i de neste dagene.

Blir ikke satt i karantene

Helsedepartementet understreker at de rundt 15 personene som nå er under overvåkning ikke vil bli satt i karantene eller isoleres med mindre de har symptomer, men at alle vil få en helsesjekk og daglig oppfølging. Hvis noen viser seg å få symptomer på Novel Coronavirus 2019, slik som hoste eller feber, vil de bli plassert i full isolasjon.

Corona-telefon

Helsemyndighetene har nå åpnet en corona-telefon der personer kan ringe inn dersom de har spørsmål om Novel Coronavirus 2019.

Nummeret dit er: +34 900 112 061 

305 døde

Så langt rapporterer Verdens Helseorganisasjon om at 14557 personer er smittet, i 23 forskjellige land. 2110 personer skal være alvorlig syke, og 305 personer har mistet livet av Wuhan-viruset.

Det nasjonale senteret for mikrobiologi bekreftet denne helgen at en av de fem tyske borgerne som ble satt i karantene på La Gomera har coronaviruset.

Alle de fem tyskerne ble isolert på onsdag forrige uke, etter at det ble mistenkt mulig smitte. To av de fem skal ha vært i direkte kontakt med en smittet person i Tyskland, før de reiste til La Gomera.

Den er kun en person som har fått bekreftet smitte, men han skal nå være uten symptomer etter noen dager med mild sykdom.

Fakta om viruset

  • Coronaviruset 2019-nCoV har forårsaket et utbrudd som nå sprer seg globalt. Smitten startet opprinnelig i den kinsesiske byen Wuhan i Hubei-provinsen.
  • Utbruddet startet i desember 2019, men ble først identifisert av kinesiske myndigheter 7. januar 2020.
  • Viruset er nytt, men er i samme virusfamilie som SARS og MERS-virusene. 2019-nCoV er likevel langt mindre dødelig, men smitter meget lett.
  • Viruset gir akutt luftveisinfeksjon hos mennesker. I de fleste tilfeller er det snakk om influensalignende symptomer.
  • Man antar at viruset smitter via dråpesmitte, men så langt er dette ikke bekreftet.
  • Råd for å forebygge smitte handler om god håndhygiene, samt å unngå personer som har symptomer på luftveisinfeksjon.
  • Inkubasjonstiden – altså tiden fra du blir smittet til sykdommen bryter ut – er på mellom 2-14 dager.

Kilde: Folkehelseinstituttet

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

Andre nyheter:

Tyskland åpner for reiser til Kanariøyene fra lørdag

Tyskland åpner for reiser til Kanariøyene fra lørdag

Tyske myndigheter har besluttet at det igjen skal åpnes for reiser til Kanariøyene. Fra 24. oktober kan tyske turister derfor legge ferien til øygruppen uten å gå i karantene når de kommer hjem. Tyskland opererer med en grense på 50 tilfeller per 100 000 innbyggere de...

Tidligere havnepresident på Tenerife etterforskes for korrupsjon

Tidligere havnepresident på Tenerife etterforskes for korrupsjon

Den tidligere havnepresidenten på Tenerife, Ricardo Melchior, etterforskes for fem tilfeller av korrupsjon. Det er snakk om hendelser relatert til Coalición Canaria-politikerens ledelse av havnemyndighetene på øya som nå er under lupen. Melchior er blant annet...

Over en million smittede i Spania siden pandemien begynte

Over en million smittede i Spania siden pandemien begynte

Bare det siste døgnet har over 6000 nye smittetilfeller blitt påvist i Spania, og i den siste runden med oppdateringer økte antallet med 16 973 personer. Dermed passerer Spania 1 million smittede siden pandemien begynte. Så langt har 34 366 mennesker mistet...

Torres: – Nødvendig å kontrollere avgangene

Torres: – Nødvendig å kontrollere avgangene

Stengningen av grenser mellom mange land på grunn av pandemien er hovedårsaken til at Marokko ikke kan ta imot hjemsendte immigranter som ankommer med båt til Kanariøyene. Det er umulig å returnere immigrantene gjennom Marokkos hovedstad Rabat, som har stengt både...

Over 2000 båtimmigranter på 7 dager

Over 2000 båtimmigranter på 7 dager

Nesten 580 immigranter ble reddet sør for Gran Canaria på onsdag. Dermed har det kommet rundt 2600 personer de siste sju dagene – like mange som i hele 2019, ifølge nyhetsbyrået Efe. De siste dagene har det kommet rundt 300 immigranter per dag, med unntak av forrige...

Fire nye dødsfall på Kanariøyene

Fire nye dødsfall på Kanariøyene

Helsedepartementet på Kanariøyene kunne på onsdag bekrefte fire nye dødsfall på Kanariøyene. To personer mistet livet som følge av Covid-19 på Gran Canaria og to på Tenerife. Alle hadde underliggende sykdommer og var mellom 78-93 år gamle. På onsdag ble 157 nye...