Foto: Policia Canaria

Øyregjeringen dropper fokuset på portforbud


Kanariøyenes president Ángel Víctor Torres bekrefter at øyregjeringen ikke vil fokusere på  å anke avgjørelsen fra den kanariske høyesteretten om portforbudet.

På søndag i forrige uke slo høyesteretten i regionen fast at øyregjeringen ikke får innføre et portforbud på nattestid nå som unntakstilstanden er over.

Torres ga først signaler om at øyregjeringen planla å anke avgjørelsen til den spanske høyesteretten, og siden da har de regionale myndighetene vinglet i saken.

Først påstod Torres at portforbudet fremdeles er i kraft frem til saken er avgjort i den spanske høyesteretten.

Så snudde øyregjeringen med en kontrabeskjed om at dette likevel ikke var tilfelle, etter at en presisering fra høyesterett på Kanariøyene slo fast at dette ikke var mulig.

Likevel var beskjeden fortsatt at øyregjeringen hadde intensjoner om å anke avgjørelsen for å kunne innføre portforbud på nytt. Nå blir dette muligens også skrinlagt av Torres.

Fokus på reiserestriksjoner

I en pressekonferanse forklarte Torres at regjeringsrådet på øygruppen har valgt å gi mest fokus til anken rundt reiserestriksjoner mellom øyer i tiltaksnivå 3 og 4.

Dette er tiltaket øyregjeringen nå vil legge fokus på i den spanske høyesteretten.

Kompenserer med andre tiltak

Torres påpekte at portforbudet er det «minst relevante» av tiltakene de ønsker å anke, fordi det finnes tiltak for å kompensere for dette, slik som tidlige stengetider for utelivsbransjen.

Øygruppens president understreket også at det fortsatt er begrensninger på hvor mange man kan møte utenfor sin egen husstand.

Politiet vil sette økt fokus på dette for å slå ned på festing og folkesamlinger, spesielt på nattestid.

– Vi kan ikke feire noe som helst fordi vi fortsatt kjemper mot pandemien, forklarte Torres.