REDNINGSPAKKE: Torres kunngjorde på fredag en redningspakke tilsvarende 400 millioner euro til kanariske bedrifter. Video: Presidencia GobCan

Øyregjeringen med redningspakke på 400 millioner euro


Kanariøyenes regjering har denne fredagen kunngjort nye økonomiske hjelpetiltak for bedrifter. Tiltakene innebærer over 400 millioner euro i skattelette og direkte støtte til restauranter, treningssentre og butikker som er rammet av coronakrisen.

Det var Kanariøyenes president Ángel Víctor Torres og visepresident Román Rodríguez som informerte om de nye tiltakene i en felles pressekonferanse.

Torres forklarte at planen består av både direkte støtte og skattelette.

Utsetter skattegjeld og IGIC

For kanariske bedrifter betyr dette at skattegjeld tilsvarende 41,8 millioner euro utsettes, i tillegg til at bedrifter får utsettelse på innbetaling av den lokale merverdiavgiften IGIC i årets første kvartal. Sistnevnte innebærer et midlertidig skattelette på 194 millioner euro.

Til sammen dreier det seg altså om 235,8 millioner euro i utsatt saktt, noe som vil komme godt med for hardt pressede bedrifter på øygruppen.

165 millioner i direkte støtte

Den andre delen av redningspakken innebærer at regjeringen vil gi 165 millioner euro i direkte økonomisk støtte til butikker, restauranter, treningssentre og turistbedrifter.

Disse tiltakene skal etter planen finansieres av økonomisk støtte fr EU, men er fremdeles under forhandlinger. Torres understreket at Kanariøyene vil påta seg gjeld for å finansiere denne redningspakken dersom det blir nødvendig.
Saken fortsetter under annonsen.

20 000 selskaper

Presidenten kunngjorde at rundt 20 000 selskaper på Kanariøyene kan få direkte økonomisk støtte.

Kanariøyenes visepresident Román Rodríguez påpekte at dette er et svar fra myndighetene på den kritiske situasjonen som mange bedrifter opplever, og at tiltakene er en utvidelse av de som ble innført i 2020.

95,3 millioner euro ble brukt i perioden mars - desember for å hjelpe bedrifter som er hardt rammet av pandemien og svikten i turisme.