Vil sponse innbyggernes ferie

Select Page

Myndighetene vil sponse innbyggernes ferie

Ordningen skal bidra til å styrke lokal turistsektor på Kanariøyene. Flere andre regioner har innført lignende ordninger.

Illustrasjon: Envato Elements

Av Leo Lunde
Publisert 4. juni 2021 kl. 12:32

Av Leo Lunde
Publisert 4. juni 2021 kl. 12:32

Øyregjeringen på Kanariøyene foreslår at myndighetene skal dekke deler av kostnadene for feriereiser mellom øyene for sine innbyggere.

Tanken er at øyregjeringen skal subsidiere ferieturer for de som velger å bli på øygruppen, slik at turistsektoren kan styrkes gjennom mer lokal turisme.

Trolig vil ordningen komme på plass i juli, og det kan dreie seg om så mye som 50% av kostnaden for oppholdet og reisen. Nøyaktig hvordan ordningen vil fungere eller om den vil få et pristak er foreløpig uklart.

Lignende ordninger

Flere regioner i Spania har allerede innført eller foreslått lignende ordninger for å promotere lokal turisme.

Fra juli får innbyggere i Spania 50% på hotellopphold i Madrid-regionen. Et pristak på 600 euro per person er fastsatt, og ordningen gjelder frem til nyttår.

Turistdepartementet i Madrid-regionen sier dette vil styrke lokal turistsektor fordi folk med lite ressurser kan spare mye på ferien, samtidig som et pristak setter en effektiv stopper for at personer med mye penger kan hente store summer ut av felleskassa.

Rabatter i Andalusia

Andre regioner, slik som Andalusia, har satt rabatten til 25%, men denne øker til 50% for personer som ikke har vært skattepliktige i 2019-2020, eller som har en uføregrad på mer enn 33%.

Regionen tilbyr også 50% rabatt til spanske innbyggere som bor på hotell i fire netter eller mer, hvis oppholdet er reservert hos et reisebyrå av personer over 65 år eller under 25 år.

Med andre ord er det altså litt mer komplisert i Andalusia.

Rabatt for å bli på øygruppen

Balearene har valgt å gi sine egne innbyggere rabattkupong på 100 euro hvis de tar ferien på øygruppen fra 15. – 30. juni eller fra 1. september til 15. november.

Flere detaljer om planen til øyregjeringen på Kanariøyene skal kunngjøres i neste uke.

 

Annonse

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

 

Annonse