Annonse

På disse dagene kan du fornye passet på Gran Canaria

Hvis passet er i ferd med å gå ut eller du har mistet passet kan du fornye det på det norske konsulatet i mars.

Du kan fornye passet på det norske konsulatet på Gran Canaria i mars. Foto: Canariavisen

Av Leo Lunde
Publisert 9. februar 2021 kl. 18:12

Av Leo Lunde
Publisert 9. februar 2021 kl. 18:12

Annonse

Hvis du har bodd en stund på Gran Canaria vet du at passet av og til må fornyes. Hvis passet er i ferd med å utløpe, har blitt mistet, eller stjålet kan du få nytt pass hos det norske konsulatet.

Det bor mange nordmenn på Gran Canaria, og i den forbindelse har også Norge et nærvær på øyene i form av et kongelig norsk konsulat. Det er her du skal henvende deg dersom du trenger nytt pass mens du oppholder deg i Kanariøyene.

Det er kun på bestemte datoer at personell fra ambassaden kommer på besøk til konsulatene i Spania, slik at du kan fornye passet ditt enten på Gran Canaria eller Tenerife.

Disse datoene gjelder:

Personell fra Den Norske Ambassade i Madrid er på Det Norske Konsulatet i Las Palmas mandag 1. mars, tirsdag 2. mars og onsdag 3. mars i 2021, og det er på disse dagene du kan bestille time for å fornye ditt pass på Gran Canaria.

Konsulatet opplyser på e-post til Canariavisen at åpningstidene er 09:00 – 14:00 den 1. og 3. mars, mens åpningstiden er 09:00 – 12:00 den 2. mars.

Dersom du trenger å fornye passet er det imidlertid lurt å være tidlig ute med timebestillingen, ettersom coronarestriksjoner gjør at konsulatet tar imot et begrenset antall søknader i år.

Bestill time

For å fornye passet må du bestille time hos konsulatet ved å ringe.

Selve prosessen innebærer som regel at du må innlevere det gamle passet ditt, svare på noen kontrollspørsmål, samt avlevere fingeravtrykk.

Dersom passet har blitt stjålet eller mistet bør du også ha med deg en politirapport fra Guardia Civil, da alle tap av pass skal meldes til politiet.

Ettersom de kun snakker spansk hos Guardia Civil anbefaler vi sterkt at du tar med deg en tolk når du drar dit.

Det Norske Konsulatet i Las Palmas de Gran Canaria

Adresse: Calle Juan Rejón 67,  5. Planta. 35008 Las Palmas de Gran Canaria
Telefon: +34 928 495 035
E-post: laspalmas@norskkonsulat.com

Annonse

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

 

Annonse