Pågrepet for å nekte munnbind på Gran Canaria


En 50 år gammel kvinne er pågrepet i turistkommunen San Bartolomé de Tirajana sør på Gran Canaria. Kvinne skal ha nektet å bruke munnbind, og da politiet forsøkte å ta kontakt med kvinnen angrep hun betjentene.

Kvinnen skal sammen med en venn ha skapt bråk og nektet å bruke munnbind i en butikk. Da politiet grep inn skal hun ha forsøkt å bite en av betjentene i benet. Den andre kvinne, som også nektet å bruke maske, ble bøtelagt for brudd på smittevernreglene.

Det var eieren av butikken som ringte politiet da to kvinner skapte bråk og fornærmet andre kunder. De nektet i tillegg å bruke munnbind, som er obligatorisk på alle offentlige steder.

Slo, bet og fornærmet politiet

Kvinnen som ble bøtelagt for brudd på smittevernloven ble ilagt en bot før hun forlot stedet, men den andre kvinnen bestemte seg for å gå i basketak med politiet. Hun rettet flere slag mot betjentene, forsøkte å bite en av politifolkene i benet, og kom med grove fornærmelser.

Ifølge politiet ble kvinnen derfor pågrepet og siktet for vold mot offentlig tjenestemann. Hun skal være tidligere dømt, og en kjenning av politiet.