Siste

Palmitos Park på Gran Canaria

Er Palmitos Park på Gran Canaria verdt et besøk i 2023? Her er alt du trenger å vite om denne dyreparken, åpningstider, kundeanmeldelser, attraksjoner og parkens dramatiske historie.


  Kortversjonen

 • Palmitos Park - priser i 2023: En voksenbillett koster fra 33 euro, barnebillett 24 euro og små barn slipper inn for 13 euro. En familiebillett koster fra 118 euro i 2023. Barn 0 - 2 slipper inn gratis. Er du resident gjelder egne priser. 
  Palmitos Park - åpningstider i 2023: Hver dag fra klokken 10 - 18. 
 • Som dyrepark på Gran Canaria er Palmitos Park den desidert mest besøkte. 
 • Parken har et stort utvalg av dyr og attraksjoner, inkludert et delfinshow. 
 • Parken er i hovedsak rullestolvennlig, dersom du kan bruke en mobilitetsscooter. Har du spesielle behov ut over dette har parken begrensede tjenester. Scooter kan leies i parken, ved utgangen til souvenirbutikken. 
 • Parken har 160 typer kaktus, 42 forskjellige palmearter og til sammen over tusen palmetrær, i tillegg til reptiler, 230 fugler, fisk, sommerfugler, delfiner, eksotiske pattedyr, krokodiller mm. 
 • Parken har øyas tørste og mest spektakulære delfinshow på Gran Canaria. 
Vi tar forbehold om prisendringer og justeringer av åpningstider. Sjekk parkens offisielle hjemmeside for oppdatert informasjon og for å bestille billetter. 

 

Det finnes en rekke nydelige turistattraksjoner å besøke når man reiser til Gran Canaria, og en av disse perlene er fornøyelsesparken Palmitos Park.

Lokalisert i Los Palmitos, rundt 15 minutters kjøretur nord for San Fernando finnes en flott park med mange spennende attraksjoner.

Dette er en dyrepark på Gran Canaria som byr på spennende dyreliv, fartsfylt underholdning, og en rekke spennende utsalgssteder og restauranter.

Her skal du få 6 grunner til at Palmitos Park er verdt et besøk når man reiser på ferie til Gran Canaria.

Og du? Hvis du heller føler for å handle har vi samlet en stor oversikt over de 16 beste stedene for shopping på Gran Canaria!

Kjappe fakta om Palmitos Park på Gran Canaria:

 • Parken er 20 hektar stor.
 • Parken har reptiler, fugler, fisk, sommerfugler, eksotiske pattedyr og delfiner
 • Parken har 160 typer kaktus og 42 forskjellige palmearter, med til sammen over tusen palmetrær
 • Klimaet i Palmitos Park er fuktig og subtropisk
 • Parken har rundt 230 fugler

Parkens nettside: Palmitospark.es

Palmitos Park åpningstider:

Åpent: Hver dag, 10:00 - 18:00

Prisklasse: Relativt dyrt. En voksenbillett koster fra 33 euro, barnebillett 24 euro og små barn slipper inn for 13 euro. Vi anbefaler familiebillett, som koster fra 118 euro i 2023. 

Guide til Palmitos Park – Dyrepark på Gran Canaria

Denne dyreparken er åpen hver dag hele året fra kl 10 til kl 18 noe som gjør den mulig å besøke for alle turister som ønsker å ta seg en tur.

Parken ligger nokså grisgrendt til, men til tross for dette er det enkelt å finne frem og man har stort sett ikke lang kjørevei uansett hvor på øya man befinner seg.

Både inngangsprisene og salgsprisene rundt om i parken er nokså stive, hvilket man også forventer av en dyrepark. Utover dette holder de ikke høyere prisnivå på verken inngang eller restaurantene enn vi hadde forventet.

Palmitos Park Gran Canaria - Inngang
Palmitos Park på Gran Canaria ligger et stykke opp i fjellene, men er enkelt tilgjengelig med buss, taxi og leiebil. Foto: Shutterstock

Opplevelser i Palmitos Park

Det lønner seg som med mye annet å kjøpe en todagersbillett dersom man har tenkt til å besøke parken flere ganger, og det finnes også både gruppebilletter for vennegrupper på 4 personer, eller familiebilletter for 2 voksne og 2 barn.

  

Rundt i dyreparken er det enkelt å finne frem med en sti som går rundt hele parken. På denne måten er det ikke mye planlegging som kreves når parken skal besøkes siden man får en naturlig runde å gå sammen med hele familien.

Det er godt med toaletter og fasiliteter på området, og det er godt tilrettelagt for rullestolbrukere.

Restauranter og butikker

Som nevnt har parken et godt utvalg av restauranter, butikker og tjenester for sine besøkende. Restauranten byr på en stor og variert meny som passer godt for hele familien slik at selv de mest kresne barna skal bli mette.

Vær derimot oppmerksom på at restauranten ikke er åpent hele åpningstiden til parken slik at du ikke kommer for sent til å spise. Det er god sitteplass i restauranten slik at du alltid skal finne plass når dere er sultne.

Palmitos Park Gran Canaria - Restaurant
Du trenger ikke å gå sulten under besøket. Foto: Palmitos Park

I gavebutikken finner du en rekke fine produkter som ønsker å bli med deg hjem. Her finner barna et enormt utvalg av kosedyr og leker som passer til temaet i parken, og en rekke flotte suvenirer.

Her vil du også få muligheten til å kjøpe med deg bilder som har blitt tatt av deg på parkens attraksjoner. Fikk du det perfekte familiebildet sammen med papegøyene kan du få kjøpe dette bildet her.

Fuglene i Palmitos Park

Er du glad i fugler kan dette ene og alene være en god grunn til å besøke Palmitos Park. Det er et yrende fugleliv her som kan begeistre både store og små. Besøker du besøksburet vil du få en unik mulighet til å omgås fuglene på nært hold i deres naturlige habitat.

LES OGSÅ: Topp 14 beste reisemål på Gran Canaria

I den botaniske hagen finner du store majestetiske flamingoer, papegøyer og ender. Rundt i resten av dyreparken kan du vitne fugler i alle mulige størrelser du kan tenke deg.

Palmitos Park Gran Canaria - Papegøye og fugler
I Palmitos Park på Gran Canaria får du komme nært på dyktige papegøyer og eksotiske fugler. Foto: Shutterstock

Plutselig treffer du på en emu eller en tukan langs din ferd, det neste du ser er en flokk pelikaner før du beveger deg videre til ørnepresentasjonen.

Parken er fylt med vakker natur og botaniske hager som gjør det ideelt for fugler å bo der. Parken har en enorm hage fylt med orkideer, og tropisk natur slik at de også kan skilte med et stort sortiment av vakre og sjeldne sommerfugler.

 

Akvariet i Palmitos Park

Dersom du er litt mer av den vannelskende typen vil du ikke klare å gå utenom akvariet i Palmitos Park.

Her får du oppleve å se alle mulige typer fisk i forskjellige størrelser fra alle verdens kriker og kroker på særdeles nært hold. Parken har alt fra dødelige, giftige fisker, som skorpionfisk og kirurgfisk, til de høyt elskede søte fiskene, som klovnefisk og sjøhester.

Som dyrepark på Gran Canaria er det naturlig nok også et stort utvalg av søte og farlige reptiler. Her kan du treffe på den enorme og farlige reptilen Komodo Dragen som virkelig ser ut som en liten dinosaur. Heldigvis finnes det ingen reptiler som er farlige for mennesker ute i det fri på Gran Canaria – men finnes det hai på Gran Canaria?

Palmitos Park Gran Canaria - Akvariet
I akvariet kan du se en rekke spennende fiskearter og andre vanndyr. Foto: Palmitos Park

Dette er en særdeles farlig øgle som man sjeldent får øye på. Denne arten kan faktisk bli så stor at den veier hele 90 kg, og den kan bli helt opp til 3 meter lang.

I elva vil man også ha muligheten til å se californiske skilpadder, krokodiller og reptiler.

Pattedyrene i Palmitos Park

Her har vi veldig lyst til å trekke frem de enormt søte surikatene, wallabykenguruene eller borneo gibbon-apene.

Dette er utrolig vakre og fredelige dyr som ikke alltid gjør like mye ut av seg, men de er både utrydningstruet og enormt vakre skapninger.

Men man kan ikke komme unna den store attraksjonen i Palmitos Park, nemlig delfinene. Parken har nemlig et eget delfinanlegg der de har daglige oppvisninger, og tilbyr mulighet for å hilse på delfinene for de som tør og ønsker det.

Palmitos Park Gran Canaria - Pattedyr
Er det Timon vi ser? Hvor er Pumba? Foto: Shutterstock

Ønsker du og familien å treffe delfinene i parken bør du være rask, for det er et begrenset antall hver dag som får være med på denne spesielle aktiviteten. Det blir også tatt bilder som du kan kjøpe i suvenirbutikken.

Delfinshow på Gran Canaria

Delfinshowet i Palmitos Park på Gran Canaria varer i omtrent 30 minutter, og det er fire delfiner som deltar: Luna, Estrella, Kira og Nemo. De er alle atlanterhavsdelfiner, som er en av de mest intelligente og sosiale dyreartene i verden. De har et sterkt bånd med trenerne sine, som gir dem kommandoer ved hjelp av håndsignaler og plystring.

Delfinene utfører mange imponerende triks, som å hoppe gjennom ringer, balansere baller på nesen, synkronisere bevegelsene sine med musikken og sprute vann på publikum. De viser også noen av sine naturlige ferdigheter, som å bruke ekkolokalisering for å finne mat og kommunisere med hverandre.

Under Palmitos Park sitt delfinshow på Gran Canaria formidles det også viktig informasjon om delfiner og deres truede situasjon i naturen på spansk, engelsk og tysk.

Trenerne forteller om hvordan delfiner lever i familiegrupper kalt flokker, hvordan de bruker lyder og kroppsspråk for å uttrykke seg, hvordan de leker og lærer av hverandre, og hvordan de tilpasser seg til ulike miljøer.

De forteller også om noen av de største truslene mot delfiner, som forurensning, overfiske, bifangst og ulovlig jakt.

Palmitos Park: Anmeldelser

Hvem vet vel bedre hva som skal anbefaler og ikke enn de som faktisk besøker parken. En av de store grunnene til at man burde legge inn et besøk til Palmitos Park når man er på ferie på Gran Canaria er nettopp dette – tilbakemeldingene fra kundene.

De besøkende beskriver parken som ypperlig for barn med kule show som kan underholde i flere timer, og at det er godt tilrettelagt for barnevogn og rullestol.

Det er også en gjenganger i tilbakemeldingene at parken er ren og ryddig, og at man merker hvor stor innsats de har lagt i de botaniske hagene sine.

Noen påpeker også at det naturlige dyrelivet i parken, som ikke nødvendigvis er en del av parkens sortiment, er alle firfislene som naturlig lever i disse områdene. Det er ingen tvil om at kundene virkelig anbefaler et besøk til denne parken.

 

Historien bak Palmitos Park

Palmitos Park er en av de mest populære attraksjonene på Gran Canaria. Men vet du hvordan parken ble til? 

Grunnlagt i 1978

Parken ble grunnlagt i 1978 av to tyske forretningsmenn, Karl Uwe Bottcher og Claudio Paulmann. De startet med en botanisk hage og en fuglepark, og plantet over 1000 palmer og 160 kaktusarter. De hadde også en stor samling av eksotiske fugler, som papegøyer, tukaner, pelikaner og kolibrier.  

I løpet av årene utvidet parken seg med flere attraksjoner, som et akvarium, et reptilhus, et orkidehus, et mariposarium (sommerfuglhus) og et aguilario (rovfuglhus).

De fikk også inn andre dyr, som aper, surikater, flamingoer og delfiner. I 2008 åpnet parken Europas største delfinarium, med seks delfiner som gjør spektakulære show for publikum – men først etter en dramatisk vending i parkens historie året før. 

Skogbrannen som rammet Palmitos Park i 2007

I 2007 ble parken rammet av en stor skogbrann som ødela store deler av vegetasjonen og dyrehabitatene. Mange fugler og andre dyr måtte evakueres eller til og med slippes fri for å redde dem fra flammene.

Parken måtte stenge i over et år for å gjenoppbygge og restaurere alt som var gått tapt.

Heldigvis klarte parken å komme seg på beina igjen, takket være innsatsen fra de ansatte og støtten fra lokalbefolkningen og turistene.  

En av øyas mest besøkte parker

I dag er Palmitos Park en av de mest besøkte parkene på øya, med over 500 000 besøkende i året. Parken er ikke bare et sted for underholdning, men også for bevaring, forskning og utdanning.

Parken samarbeider med ulike organisasjoner for å beskytte truede arter, som orangutanger, delfiner og rovfugler. Parken tilbyr også pedagogiske aktiviteter for skoler og familier, slik at de kan lære mer om naturen og dyrene som lever i den.  

Dyrepark på Gran Canaria: Her er en video fra parken: