Palmitos Park på Gran Canaria


Det finnes en rekke nydelige turistattraksjoner å besøke når man reiser til Gran Canaria, og en av disse perlene er fornøyelsesparken Palmitos Park.

Lokalisert i Los Palmitos, rundt 15 minutters kjøretur nord for San Fernando finnes en flott park med mange spennende attraksjoner.

Parken byr på spennende dyreliv, fartsfylt underholdning, og en rekke spennende utsalgssteder og restauranter.

Her skal du få 6 grunner til at Palmitos Park er verdt et besøk når man reiser på ferie til Gran Canaria.

Og du? Hvis du heller føler for å handle har vi samlet en stor oversikt over de 16 beste stedene for shopping på Gran Canaria!

Kjappe fakta om Palmitos Park på Gran Canaria:

  • Parken er 20 hektar stor.
  • Parken har reptiler, fugler, fisk, sommerfugler, eksotiske pattedyr og delfiner
  • Parken har 160 typer kaktus og 42 forskjellige palmearter, med til sammen over tusen palmetrær
  • Klimaet i Palmitos Park er fuktig og subtropisk
  • Parken har rundt 230 fugler

Parkens nettside: Palmitospark.esÅpent: Hver dag, 10 - 18Prisklasse: Relativt dyrt. En voksenbillett koster 33 euro, barnebillett 24 euro og små barn slipper inn for 12 euro. Vi anbefaler familiebillett, som koster fra 98 euro.

Tilgjengeligheten

Denne dyreparken er åpen hver dag hele året fra kl 10 til kl 18 noe som gjør den mulig å besøke for alle turister som ønsker å ta seg en tur.

Parken ligger nokså grisgrendt til, men til tross for dette er det enkelt å finne frem og man har stort sett ikke lang kjørevei uansett hvor på øya man befinner seg.

Både inngangsprisene og salgsprisene rundt om i parken er nokså stive, hvilket man også forventer av en fornøyelsespark. Utover dette holder de ikke høyere prisnivå på verken inngang eller restaurantene enn vi hadde forventet.

Palmitos Park Gran Canaria - Inngang
Palmitos Park på Gran Canaria ligger et stykke opp i fjellene, men er enkelt tilgjengelig med buss, taxi og leiebil. Foto: Shutterstock

Det lønner seg som med mye annet å kjøpe en todagersbillett dersom man har tenkt til å besøke parken flere ganger, og det finnes også både gruppebilletter for vennegrupper på 4 personer, eller familiebilletter for 2 voksne og 2 barn.

Rundt i parken er det enkelt å finne frem med en sti som går rundt hele parken. På denne måten er det ikke mye planlegging som kreves når parken skal besøkes siden man får en naturlig runde å gå sammen med hele familien.

Det er godt med toaletter og fasiliteter på området, og det er godt tilrettelagt for rullestolbrukere.

Restauranter og butikker

Som nevnt har parken et godt utvalg av restauranter, butikker og tjenester for sine besøkende. Restauranten byr på en stor og variert meny som passer godt for hele familien slik at selv de mest kresne barna skal bli mette.

Vær derimot oppmerksom på at restauranten ikke er åpent hele åpningstiden til parken slik at du ikke kommer for sent til å spise. Det er god sitteplass i restauranten slik at du alltid skal finne plass når dere er sultne.

Palmitos Park Gran Canaria - Restaurant
Du trenger ikke å gå sulten under besøket. Foto: Palmitos Park

I gavebutikken finner du en rekke fine produkter som ønsker å bli med deg hjem. Her finner barna et enormt utvalg av kosedyr og leker som passer til temaet i parken, og en rekke flotte suvenirer.

Her vil du også få muligheten til å kjøpe med deg bilder som har blitt tatt av deg på parkens attraksjoner. Fikk du det perfekte familiebildet sammen med papegøyene kan du få kjøpe dette bildet her.

Fuglene i Palmitos Park

Er du glad i fugler kan dette ene og alene være en god grunn til å besøke Palmitos Park. Det er et yrende fugleliv her som kan begeistre både store og små. Besøker du besøksburet vil du få en unik mulighet til å omgås fuglene på nært hold i deres naturlige habitat.

LES OGSÅ: Topp 14 beste reisemål på Gran Canaria

I den botaniske hagen finner du store majestetiske flamingoer, papegøyer og ender. Rundt i resten av parken kan du vitne fugler i alle mulige størrelser du kan tenke deg.

Palmitos Park Gran Canaria - Papegøye og fugler
I Palmitos Park på Gran Canaria får du komme nært på dyktige papegøyer og eksotiske fugler. Foto: Shutterstock

Plutselig treffer du på en emu eller en tukan langs din ferd, det neste du ser er en flokk pelikaner før du beveger deg videre til ørnepresentasjonen.

Parken er fylt med vakker natur og botaniske hager som gjør det ideelt for fugler å bo der. Parken har en enorm hage fylt med orkideer, og tropisk natur slik at de også kan skilte med et stort sortiment av vakre og sjeldne sommerfugler.

Akvariet i Palmitos Park

Dersom du er litt mer av den vannelskende typen vil du ikke klare å gå utenom akvariet i Palmitos Park.

Her får du oppleve å se alle mulige typer fisk i forskjellige størrelser fra alle verdens kriker og kroker på særdeles nært hold. Parken har alt fra dødelige, giftige fisker, som skorpionfisk og kirurgfisk, til de høyt elskede søte fiskene, som klovnefisk og sjøhester.

I sammenheng med akvariet har parken også et stort utvalg av søte og farlige reptiler. Her kan du treffe på den enorme og farlige reptilen Komodo Dragen som virkelig ser ut som en liten dinosaur.

Palmitos Park Gran Canaria - Akvariet
I akvariet kan du se en rekke spennende fiskearter og andre vanndyr. Foto: Palmitos Park

Dette er en særdeles farlig øgle som man sjeldent får øye på. Denne arten kan faktisk bli så stor at den veier hele 90 kg, og den kan bli helt opp til 3 meter lang.

I elva vil man også ha muligheten til å se californiske skilpadder, krokodiller og reptiler.

Pattedyrene i Palmitos Park

Her har vi veldig lyst til å trekke frem de enormt søte surikatene, wallabykenguruene eller borneo gibbon-apene.

Dette er utrolig vakre og fredelige dyr som ikke alltid gjør like mye ut av seg, men de er både utrydningstruet og enormt vakre skapninger.

LES OGSÅ: 13 attraksjoner du bør få med deg på Gran Canaria

Men man kan ikke komme unna den store attraksjonen i Palmitos Park, nemlig delfinene. Parken har nemlig et eget delfinanlegg der de har daglige oppvisninger, og tilbyr mulighet for å hilse på delfinene for de som tør og ønsker det.

Palmitos Park Gran Canaria - Pattedyr
Er det Timon vi ser? Hvor er Pumba? Foto: Shutterstock

Ønsker du og familien å treffe delfinene i parken bør du være rask, for det er et begrenset antall hver dag som får være med på denne spesielle aktiviteten. Det blir også tatt bilder som du kan kjøpe i suvenirbutikken.

Kundeanmeldelser

Hvem vet vel bedre hva som skal anbefaler og ikke enn de som faktisk besøker parken. En av de store grunnene til at man burde legge inn et besøk til Palmitos Park når man er på ferie på Gran Canaria er nettopp dette – tilbakemeldingene fra kundene.

De besøkende beskriver parken som ypperlig for barn med kule show som kan underholde i flere timer, og at det er godt tilrettelagt for barnevogn og rullestol.

Det er også en gjenganger i tilbakemeldingene at parken er ren og ryddig, og at man merker hvor stor innsats de har lagt i de botaniske hagene sine.

Noen påpeker også at det naturlige dyrelivet i parken, som ikke nødvendigvis er en del av parkens sortiment, er alle firfislene som naturlig lever i disse områdene. Det er ingen tvil om at kundene virkelig anbefaler et besøk til denne parken.