Par nektet å bruke maske på buss –⁠ pågrepet av politiet


Det nasjonale politiet pågrep to personer i Telde på Gran Canaria, etter at en av de nektet å bruke maske.

En mann (30) og kvinne (45) ble pågrepet søndag morgen etter å ha truet en bussjåfør i Telde på Gran Canaria. Sjåføren skal ha krevd at mannen tok på seg maske, og da han nektet oppstod det en krangel hvor han angivelig truet sjåføren. Han nektet også å forlate bussen når hun ble bedt om det. Reisefølget skal angivelig også ha nektet å betale for turen, og til slutt ble politiet tilkalt for å løse situasjonen.

Politiet kastet mannen av bussen, mens kvinnen fortsatte å true sjåføren. Det endte med at også kvinnen ble pågrepet da hun nektet å forlate bussen.

Hendelsen fant sted i Avenida del Cabildo Insular, rundt 300 meter fra stasjonen til det nasjonale politiet.

Både mannen og kvinnen ble pågrepet for å ikke etterkomme politiets pålegg. I tillegg er mannen mistenkt for trusler mot sjåføren. Begge er tidligere kjenninger av politiet.

Bruk av ansiktsmaske er obligatorisk på alle offentlige steder hvor sikkerhetsavstanden ikke kan garanteres. Så lenge Spania er i unntakstilstand kan brudd på baskepåbudet straffes med bøter fra 601-30.000 euro, og det er fastslått en bot på 100 euro for brudd på dette når unntakstilstanden er over.