Siste
Foto: Braathens.

Passasjerene raser: –⁠ Tatt 30 år tilbake i tid

Det som var jubel da meldingen om at Braathens kom tilbake, ble raskt til sure toner når flyvningene til Gran Canaria begynte å gå.


Kunder som har reist med Braathens International Airlines for pakkereiseselskapet Ving, raser nå mot selskapet.

Passasjerer har klaget på både gamle fly, sviktende service og mellomlanding for å fylle drivstoff, skriver Flysmart24, som først omtalte saken.

– Da Ving satte inn Braathens på flyvningene fra Kjevik til Gran Canaria ble vi tatt 30 år tilbake i tid. Plutselig ble det igjen behov for mellomlanding på turene til Las Palmas. I tillegg har vi opplevd forsinkelser, et gammelt gresk fly og liten bemanning om bord, skriver Hodnefjell i et brev til Flysmart24. 

Måtte fly via Malmø

Han er ikke alene om reaksjonene. På Vings Facebook-side har det ramlet inn med klager. 

– Ving averterer med direkteflygning fra Kjevik til Gran Canaria. På turen ned satt vi i flyet i over 8 timer fordi vi måtte fly via Malmø, da de ikke kunne ta av med fulle tanker. Disse såkalte uforutsette hendelsene er ikke annet enn planlagt fra reiseopperatørens side.  Forrige helg ble avgangen på fredag utsatt til lørdag fordi flyet som skulle komme direkte måtte ha en mellomlanding. For vår del er dette siste tur med Ving, skriver en kunde på Facebook. 

– Oppstartsproblemer

Ving sier at de er kjent med problemene og at de er i ferd med å bli løst. De mener at Braathens er på rett vei og at de vil levere et godt flyprodukt fremover.

Marie-Anne Zachrisson at det har vært utfordringer knyttet til en del flyvinger med Braathens:

– Vi er godt kjent med at Braathens har hatt noen oppstartsproblemer i sitt nye forretningsområde charter, grunnet bl.a. forsinkede leveranser av fly, men også andre operasjonelle utfordringer som har skapt utfordringer for våre gjester, sier country manager i Ving Norge, Marie-Anne Zachrisso, til Flysmart24. 

Hun legger til at hun mener selskapet er på rett vei, og at de nylig fikk levert den første av tre Airbus A320.