«Paws» hjelper villkatter fra ny bruktbutikk i Arguineguín: –⁠ Folk er så generøse

Gjengen i Paws på Gran Canaria startet bruktbutikk for å hjelpe villkatter og dyr i nød. Responsen har vært fantastisk. «


Da turistene forsvant i mars 2020, ble også mye av støtten til frivillige organisasjoner som hjelper dyr borte.

Kjente organisasjoner sør på Gran Canaria, slik som TARA, måtte stenge dørene.

Men nå har en ny gjeng samlet seg rundt saken i Arguineguín. Gjengen i Paws har nemlig åpnet en stor bruktbutikk – og på få uker har de allerede rukket å hjelpe flere katter og hunder.

Fra vegg til vegg: det har kommet inn mange donasjoner – nok til å fylle det store lokalet Paws har skaffet seg i Arguineguín. Foto: Canariavisen

– Jeg og Leanne hadde et kattereservat i La Plata. Der passet vi på og adopterte bort katter. Men da et ras ødela huset måtte vi dra derfra. Vi bestemte oss for å fortsette arbeidet fra et sted hvor vi kan konsentrere oss mer om sterilisering av villkatter, forteller britiske Robert Wood fra Paws.

Stort behov sør på Gran Canaria

Og villkatter er det mange av. Etter at steriliseringsprogrammene i stor grad ble satt på pause under pandemien, har bestanden økt kraftig.

–Det er et stort problem nå. Spesielt etter de siste to årene uten turister. Det er en av grunnene til at vi åpnet – for alle dyr – men hovedmålet er steriliseringsprogrammet for villkatter.

Og på rundt fem uker har butikken hentet inn nok midler til å sterilisere og adoptere bort flere katter. De samarbeider også med lokale veterinærer, som gir rabattert pris for villkatter.

Villkatter som formerer seg ukontrollert er et problem på Gran Canaria. Paws bidrar til at kattene kan fanges inn og steriliseres. Foto: Paws

– Folk er så generøse

Det store og lyse lokalet er fyllt opp av donasjoner fra vegg til vegg. Her er det alt fra klær til sko, interiør til elektronikk.

Responsen har vært overveldende for den frivillige gjengen, som opprinnelig bestod av Helen Cordingley, Helen og Andy Scordis, George Nourrice, og Mark Lane, i tillegg til Robert og Leighan Woods.

Etter oppstarten har flere frivillige kommet til.

Lille Morpheus og Mystic ble forlatt ved noen søppeldunker. Nå er de adoptert bort. Foto: Paws

– Responsen har vært veldig bra. Vi begynner endelig å bli gjenkjent av flere lokale. Vi får også mange fra Puerto Rico som kommer med donasjoner, og folk har vært veldig støttende med mange donasjoner. Mengdene som har kommet inn har vært helt utrolige. Folk er så generøse, smiler Robert.

Stort utvalg: I butikken har de samlet inn alt fra interiør til klær og sko, og det er mye fint å velge i. Foto: Canariavisen

Julelotteri med verdifull premie

I desember avholder Paws også et julelotteri, der hovedpremien er et stort, håndlaget dukkehus til en verdi av hele tusen euro.

– Det kan bli ditt for fem euro, hvis du er heldig, sier Robert og peker bort på samlingen med premier.

Andrepremien er en diger kosebamse, mens tredjeplassen får en stor kurv med sjokolade og godsaker.

– Det blir også julekaker og matservering når det er trekning fra 11 - 17 den 23. desember. Er vi heldige får vi også til levende julemusikk. Det gleder vi oss til!

Er du heldig kan du vinne et vakkert, håndlaget dukkehus i Paws' julelotteri. Trekningen er 23. desember. Foto: Canariavisen

Allerede hjulpet flere dyr

Organisasjonen skriver i et blogginnlegg at de så langt har sterilisert fire katter, behandlet mange for orm og lopper og kjøpt inn nødvendig utstyr og mat til kolonier og fosterhjem.

I tillegg har gjengen samlet inn penger til en katt som måtte få amputert halen, adoptert bort tre kattunger – og en valp som noen hadde lagt igjen i en plastpose for å dø.

– Alle her elsker dyr. Dessverre er det ikke dyrenes feil at mange mennesker ikke er særlig snille mot de, avslutter Robert.

Den nye butikken ligger i Calle Princesa Tenesoya, like overfor veterinæren og Den danske slagter.

Paws sin Facebookside finner du ved å klikke her.