Siste
Anna (1) og Olivia (6) forsvant 27. april, da de ble kidnappet av sin egen far. Foto: Privat

–⁠ Planen var at Beatriz skulle lide resten av livet


Talsperson for familien til Olivia (6) som ble kidnappet og drept av sin far har i dag gått ut i flere medier med et budskap om at farens mål var å påføre moren til jentene smerte for resten av livet.

Olivia ble funnet død på tusen meters dyp utenfor Tenerife på torsdag. Mannskapene leter fortsatt etter Anna (1), som også er antatt drept.

Torsdag kveld kom det meldinger om at Anna også var blitt funnet, men flere kanariske medier meldte senere om at dette ikke kunne bekreftes.

– Planen til Tomás Gimeno var at Beatriz skulle lide resten av livet ved å ikke vite hva som hadde skjedd. Det verste i livet er å ikke ha noen svar, ikke vite når eller hvor, sier Joaquín Amills til La Sexta.

– Det var så forskrudd og grusomt, det han gjorde, at målet var dette. Han trodde ikke skipene skulle finne de, fordi han trodde det var umulig på slik dybde, forklarer han videre.

Natta da jentene forsvant hadde faren kontakt med jentenes mor over telefon. Han gjentok flere ganger i samtalene at moren aldri ville få se han eller døtrene igjen.

Savnet i 44 dager

De to jentene ble kidnappet av sin far 27. april, og en massiv etterforskning ble iverksatt. Saken har fått internasjonal oppmerksomhet.

Politiet antar at også faren, Tomás Gimeno, ligger på havbunnen.

De to jentene har preget forsidene i 44 dager, siden de forsvant 27. april. Foto: Privat

Kan ha dopet ned jentene

Politiets hovedteori er at han dopet ned sine to døtre før han la dem i hver sin bag og kastet de på havet, ifølge La Sexta.

– Nå begynner arbeidet med å få puslebrikkene på plass for Guardia Civil, forklarer krimjournalist Manuel Marlasca for kanalen.

I huset til Gimeno ble det funnet legemidler som kan brukes for å dope ned personer, forklarte Marlasca.

– Det manglet nok piller, sier han.

Fant oksygentank

For tre dager siden fant etterforskere en oksygentank tilhørende faren på tusen meters dyp. Denne, sammen med et teppe, fikk avgrenset søket fra spesialskipet Ángeles Alvariño.

Mulig sjalusimotiv

Gimeno skal ikke ha godtatt at eks-partneren gikk inn i et nytt forhold. Mens han fremdeles var sammen med moren skal Gimeno også ha leid inn en privatetterforsker for å overåke henne.

Kidnappingssaken fikk internasjonal oppmerksomhet etter at faren og de to jentene ble ettersøkt av Interpol.

Statsministeren kondolerer

Saken har også sendt sjokkbølger gjennom Spania.  Statsminister Pedro Sánchez var en av de første som sendte sine kondolanser til familien.

– Jeg kan ikke forestille meg smerten til moren til lille Anna og Olivia. Klemmer og kjærlighet fra meg og hele min familie, skriver Sánchez på Twitter.