Poema del Mar –⁠ akvarium på Gran Canaria


Poema del Mar på Gran Canaria er et stort og flott akvarium som ble åpnet i 2018. Dette er kanskje det mest spektakulære akvariumet i Europa – med sine massive vinduer ut i en annen verden, som garantert vil fascinere både store og små. 

Er du lei av å ligge på stranda eller ved hotellbassenget er dette absolutt verdt et besøk, både for store og små. 

Poema del Mar eies av den samme gruppen som står bak dyreparken Loro Parque og badelandet Siam Park. 

Akvariumet finner du like ved cruisehavnen i Las Palmas, bare noen minutter til fots fra den berømte Las Canteras-stranda. Akvariumet er som et gigantisk utstillingsvindu for det havet og de marine økosystemene har å by på. 

Poema del mar er også mye brukt i fine anledninger, som konferanser, toppmøter og mottakelser av statsoverhoder. 

Ikke glem å sjekke ut de 16 beste stedene for shopping på Gran Canaria!

Kjappe fakta om Poema del Mar:

  • Akvariet eies av samme selskap som driver Loro Parque og Siam Park på Tenerife.
  • Akvariet er 12 500 kvadratmeter stort
  • For å fylle alle akvariumene må det hele 7,5 millioner liter vann til
  • Poema del Mar har ikke mindre enn 35 forskjellige økosystemer

Jungelen i Poema del Mar akvariumet i Las Palmas på Gran Canaria
Jungelen er en av tre områder du kan besøke. Foto: Poema del Mar

Slik kommer du deg til Poema del Mar

Fra sør kan du ta buss nummer 91 og gå av ved Santa Catalina-stoppet i Las Palmas. Derfra er det rundt ti minutter å gå til akvariet. 

Kjører du bil kan du ta motorveien GC-1 i retning Las Palmas. Ta av mot Santa Catalina når du kommer til Las Palmas. 

Det er gode parkeringsmuligheter i nærheten. Akvariet ligger like ved kjøpesenteret El Muelle, så hvis du vil kombinere turen til Las Palmas med shopping er dette en fin mulighet. 

Adresse: 

Muelle Sanapú.

35008 Las Palmas de Gran Canaria

E-post: [email protected]

Telefon: (+34) 928 010 350

Nettside: www.poema-del-mar.com

Dette kan du se når du besøker Poema del Mar

Vi starter besøket med Jungle, der du får se fantastiske landskaper fra hele planeten. Videre går vi til delen som kalles Reef. Her vandrer du gjennom vakre områder med korallrev og akvarier som inneholder over 400 000 liter vann!

LES OGSÅ: Palmitos Park på Gran Canaria

Fisk som nyter livet ved korallrevene kan du se mange av på ferden mot den tredje og kanskje mest imponerende delen av Poema del Mar, der du får se dypvannsfisk i gigantiske akvarier. 

Undervannstunell med akvarium i Poema del Mar-akvariet på Gran Canaria
Undervannstunellen er en spektakulær opplevelse. Foto: Poema del Mar

Poema del Mar har over 350 fiskearter – og mange av de finnes utelukkende å se her – men de har også det største, kurvede akvarievinduet som noen gang er bygd. Det veier utrolige 140 tonn, er 36 meter langt og 7 meter høyt.

Bak dette vinduet får du virkelig en unik innsikt i livet under vannoverflaten, ikke minst når du får se oksehai som svømmer skremmende nært vinduet.

Akvariet har ikke mindre enn åtte haier, men de har også krabber, krokodiller, sjøhester, maneter og andre dyr som bidrar til det store mangfoldet.  

I de forskjellige sonene får du se landskaper fra de mest eksotiske verdenshjørner, fra Afrika til Asia og til og med Australia. Mellom de gigantiske akvariene finner du hager med grønne bregner og vakre planter, trær og blomster. Disse bidrar til den helt unike følelsen av å vandre gjennom en jungel. 

Havet rundt Kanariøyene er selvsagt representert, der man kan komme nært innpå mange lokale arter. Her finner du åler og mange lokale fiskearter. 

Poema del Mar har selvsagt også en restaurant i tillegg til en café og eget senter for større arrangementer. 

For de hjemme eller barna er det selvsagt fint med en tur innom gavebutikken, der du får kjøpt souvenirer, leker og gaveartikler fra akvariumet. 

Mange spennende arter som lever på grunt vann finner du blant korallrevene. Foto: Poema del Mar

Poema del Mar: Priser 

Prismessig ligger akvariumet på samme nivå som de fleste fornøyelsesparker. Barn over tre år slipper inn fra 17,50 euro, mens voksne må ut med 25 euro per hode. Barn under tre år kommer inn gratis. For residenter gjelder egne priser. 

LES OGSÅ: Kanariøyenes beste strender – den ultimate strandguiden

Matprisene er også som forventet i en fornøyelsespark på Gran Canaria. Caféen har relativt gode priser og kvalitet, men vil du ha litt mer ordentlig mat bør du besøke restauranten. Her kan det være greit å ha med litt ekstra penger, da restauranten ikke er spesielt billig. 

Hvor mye tid trenger du

Dersom du skal besøke Poema del Mar kan det være greit å sette av 2-3 timer til besøket. Akvariumet ser kanskje ikke så stort ut fra utsiden, men ikke la deg lure av dette. Når du kommer inn er akvariumet enormt og det tar tid å gå fra begynnelse til slutt. 

Kundeanmeldelser

Det er selvsagt turistene og de andre som besøker akvariumet som vet best om dette er verdt den dyrebare tiden din når du er på ferie. Og her skuffer ikke tilbakemeldingene som er å finne på f.eks. Tripadvisor. Nesten alle er utelukkende positive og beskriver en attraksjon som virkelig innfrir, både for barn og voksne. 

Spesielt har det gigantiske vinduet ut til dypvannsartene imponert mange. Folk er også imponert over kunnskapen og hvor god service det er å hente hos personalet, som mer enn gjerne tar seg tid til å prate med de besøkende hvis det er noe de lurer på. 

LES OGSÅ: 13 attraksjoner du bør få med deg på Gran Canaria

Mange påpeker at Poema del Mar var langt mer imponerende enn andre store og kjente akvarier de har besøkt. Derfor kan vi trygt si at dette er en populær og elsket attraksjon på Gran Canaria.