Politimann pågrepet - var en del av stor narkobande


Så langt har 17 personer blitt pågrepet i forbindelse med den store narkotikaaksjonen på Gran Canaria. En av de pågrepne jobber i Policia Nacional, og skal angivelig ha hjulpet narkobanden med informasjon, beskyttelse, og råd.

Politimannen skal ha hatt en sentral rolle i det kriminelle nettverket.

De mistenkte i sakene har vært involvert i en rekke kriminelle forhold i tillegg til selve narkotikasmuglingen. Siktelsene i saken varierer fra ødeleggelse av eiendom, bestikkelser, utpressing, hindring av politiets etterforskning, dokumentforfalskning, og hvitvasking.

Ga banden råd og dekning

Etterforskningen skal ha vært meget utfordrende, helt siden oppstarten i 2018, ettersom de måtte forholde seg til en nasjonal politibetjent som utnyttet sin status og rolle for å assistere narkotikabanden. Politimannen skal ha gitt sikkerhet og dekning til flere av de ulovlige aktivitetene, og gitt de viktig informasjon om politiets metoder.

Også noen av politimannens familiemedlemmer er innblandet i saken. Han skal ha fått hjelp av sin kone som var direktør i en bank, i tillegg til sine brødre, som også skal ha samarbeidet med banden.

Store mengder narkotika

I løpet av etterforskningen ble også flere av forsøkene på å smugle inn større mengder narkotika til Gran Canaria avslørt. Politiet stoppet et forsøk på smugle inn 1350 kilo hasj på en seilbåt, et laboratorium for produksjon av psykoaktive stoffer, og et annet for anabole steroider - alle sør på Gran Canaria.

Forrige tirsdag

Politiet skal ha vært tungt bevæpnet når de gikk til aksjon mot flere lokasjoner på Gran Canaria samtidig. Etter det vi kjenner til foreløpig gikk politiet til aksjon i Maspalomas, Vecindario, og Las Palmas, for å hente ut de mistenkte, og utføre husransakelser.