Siste
Arkivfoto av en bil fra Policia Local. Foto: Canariavisen

Politimann tiltalt for rasisme

Risikerer to års fengsel.


En politibetjent i Santa Úrsula på Tenerife står overfor en mulig toårs fengselsstraff etter å ha blitt tiltalt for rasistisk motiverte fornærmelser og trusler mot en gateselger fra Mali.

Politimannen skal ifølge tiltalen ha oppført seg truende med intensjon om å ydmyke mannen på grunn av hans hudfarge, står det å lese i tiltalen, ifølge Europa Press. 

Hendelsen fant sted på en kafé langs hovedveien i kommunen.

Ifølge påtalemyndigheten eskalerte situasjonen da politibetjenten, som ikke var på vakt, aggressivt ropte «hvis jeg ser deg igjen, tar jeg varene dine, du skal ikke selge mer, jævla neger», før han rev til seg og knuste offerets mobiltelefon mot bardisken, en reparasjon som er verdsatt til 69 euro.

Videre truet og fornærmet betjente angivelig mannen gjentatte ganger med uttalelser som «jævla neger, jeg skal kaste deg ut av landet, jeg skal bøtelegge deg 3.000 euro», samtidig som han krevde å se hans personlige dokumenter.

Påtalemyndigheten klassifiserer hendelsen som en rasistisk diskrimineringsforbrytelse og krever i tillegg til fengselsstraffen en bot på 1620 euro, fire års forbud mot å jobbe i politiet, samt 2000 euro i oppreisning til mannen. 

Rettssaken er berammet til kommende mandag klokken 09.30 i Provinsdomstolen i Santa Cruz de Tenerife.