Skjermdump: pressekonferanse om portforbud og nye tiltak på Tenerife de neste dagene.

Portforbud på Tenerife frem til neste lørdag


Spredningen av coronaviruset på Tenerife har lenge vært ute av kontroll, og tvinger nå regjeringen på Kanariøyene til å ta mer drastiske tiltak. Et portforbud på kveldstid trer mest sannsynlig i kraft allerede i morgen, og vil vare frem til  lørdag 12. desember.

Portforbudet gjelder fra klokken 23:00 - 06:00.

I tillegg innfører myndighetene forbud mot at mer enn fire personer samles i sosiale sammenhenger de neste to ukene.

De nye restriksjonene vil trolig tre i kraft allerede i morgen, når de publiseres i en offisiell bulleteng.

Kollektivt og individuelt ansvar

Øygruppens president, Ángel Víctor Torres, sier de nye reglene er for å ivareta helsen til innbyggerne på øya, og at man ikke bør forsøke å bryte reglene.

Han manet under en pressekonferanse til kollektivt og individuelt ansvar.

– Dette blir fire uker hvor vi må være mye mer ansvarlige enn i resten av året. Vi kan ikke utplassere en politibetjent i alle kanariske hjem. Vi liker ikke å ta drastiske tiltak, sa Torres.

Han påpekte at disse tiltakene er et svar på det økende smittetrykket på Tenerife. Mens øygruppen som helhet har 45 smittede per 100 000 innbyggere de siste 7 dagene, har Tenerife 142.

Torres gjentok dette budskapet ved å understreke at 7 av 10 smittetilfeller den siste tiden har vært på Tenerife, og at det nå er over 70 smittetilfeller per 100 000 innbyggere i aldersgruppen 65+. Denne gruppen er ekstra sårbar for Covid-19.